Kakšen dogodek je Stanje v Evropski uniji?

Današnji čas je poln negotovosti. Zaradi pandemije covida-19, ki je korenito spremenila in pretresla vsa področja družbe, je letošnje leto eno najtežjih za Evropo doslej. Evropsko in svetovno gospodarstvo so ukrepi za zajezitev novega koronavirusa močno prizadeli.

Razprava o stanju v Evropski uniji (SOTEU) je vsakoletni dogodek v okviru plenarnega zasedanja, namenjen povečanju transparentnosti in demokratičnosti Unije, saj nazorno prikazuje, kako Evropska komisija odgovarja njenim demokratično izvoljenim predstavnikom. Gre torej za edinstveno priložnost, da se Evropska unija približa svojim državljanom. V ospredju letošnje razprave bodo pomembna vprašanja, kot so okrevanje gospodarstva, podnebne spremembe, brezposelnost mladih in migracije, ter najpomembnejši ukrepi in izzivi tega leta. Med osrednjimi temami bodo tudi pravice državljanov in demokratični postopki.

15. septembra, torej tik pred glavnim dogodkom, bodo vodilni predstavniki Evropskega parlamenta razpravljali o prednostnih nalogah Evropske unije ter odgovarjali na vaša vprašanja in predloge.

Sodeluj

Razprava o stanju v Evropski uniji je priložnost, da izveste, kakšna bo prihodnost EU, in bolje spoznate poslance Evropskega parlamenta, ki ste jih izvolili. Oglejte si program, sodelujte pri lokalnih dogodkih, kontaktirajte svoje poslance in v živo spremljajte razprave.

Poiščite več informacij o poslancih Evropskega parlamenta, ki ste jih izvolili, in jih kontaktirajte.

Bodite na tekočem z dogajanjem v Parlamentu!