skip to content
 
 
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

La Filmoteca de Catalunya acollirà al mes de maig la projecció gratuïta de les pel·lícules finalistes del Premi del Públic LUX 2021 del Parlament Europeu. Els dies 6, 13 i 20 de maig, a les 19:30 hores a la sala Chomón, es projectaran ‘Corpus Christi’, ‘Collective’ i ‘Otra ronda’. Entrades disponibles només a taquilla, màxim dues per persona.
El llançament de la plataforma ciutadana per a la Conferència sobre el Futur d'Europa, un possible acord en la llei europea del clima, les relacions amb Turquia i la nova proposta legislativa sobre intel·ligència artificial, entre els temes destacats de la setmana.
Les comissions parlamentàries es reuneixen aquesta setmana a Brussel·les per tractar, entre altres qüestions, el certificat de vacunació i el procediment accelerat per aprovar les noves versions de les vacunes per a les variants de la COVID-19. Els diputats organitzen la primera audiència de la iniciativa ciutadana que demana prohibir la cria d'animals en gàbies en tota la UE i estudiaran tres peticions espanyoles.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

El 6 de maig arrenca una nova edició de les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, en què es projectaran les tres pel·lícules finalistes al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. En la primera jornada del cicle es projectarà ‘Corpus Christi’ (2019), de Jan Komasa. La presentació d'aquesta nova edició anirà a càrrec de l’eurodiputada Diana Riba i del director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.
El 13 de maig continuen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la segona de les tres pel·lícules finalistes al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. En aquesta ocasió es projectarà ‘Collective’ (2019), d’Alexander Nanau.
El 20 de maig finalitzen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la tercera pel·lícula finalista al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. Es tracta del film ‘Another Round’ (2020), de Thomas Vinterberg.
 

Convocatòries

Oberta la convocatòria del premi.
El guardó reconeix iniciatives que contribueixen a la cooperació europea i a la promoció dels valors europeus.
La Representació de la Comissió Europea i l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona han convocat avui la 14a edició del Concurs d'articles sobre la Unió Europea, un certamen que s'adreça a estudiants universitaris i joves que s'hagin graduat en els darrers cinc anys i que s'organitza en col·laboració amb l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i el diari ARA.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans