skip to content
 
 
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

Amb motiu dels actes commemoratius del Dia d’Europa, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Casa Amèrica Catalunya ha convocat avui, dilluns 3 de maig, a la seu de les institucions europees a Barcelona una trobada entre el cos consular llatinoamericà i el copresident de l’Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (EuroLat) per part del Parlament Europeu, Javi López.
El Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya (COLPIS) i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona han signat avui un acord de col·laboració entre totes dues entitats per a la IX legislatura del Parlament Europeu (juny 2024). L’acord té com a objectiu coordinar i impulsar línies de treball conjuntes, com ara l’organització d’actes sobre temes d’interès comú, incloent conferències, presentacions o debats, entre d’altres.
Gràcies a la nova normativa aprovada dijous pels eurodiputats, els passatgers de tren estaran més protegits davant retards i cancel·lacions o en cas de discriminació.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

Amb motiu del Dia d’Europa, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Filmin ofereixen un canal amb les pel·lícules guardonades amb el Premi LUX que es podrà veure del 3 al 22 de maig. Qui no tingui subscripció podrà demanar algun dels 350 codis gratuïts disponibles per accedir-hi.
El 6 de maig arrenca una nova edició de les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, en què es projectaran les tres pel·lícules finalistes al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. En la primera jornada del cicle es projectarà ‘Corpus Christi’ (2019), de Jan Komasa. La presentació d'aquesta nova edició anirà a càrrec de l’eurodiputada Diana Riba i del director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.
En el marc de la Setmana d’Arquitectura, la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitzen aquest divendres una conversa oberta sobre la Nova Bauhaus Europea. Streaming al canal de Youtube de la Fundació Mies van der Rohe.
Les representacions de les institucions europees a Barcelona, el consolat general de Portugal i l’Institut Camões celebren el dia 9 de maig a les 12h00 el Dia d’Europa amb un acte institucional amb els escriptors Lana Bastašić i José Luis Peixoto moderat per la periodista i traductora Pilar del Río que es podrà seguir per streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu
Amb motiu dels actes commemoratius del Dia d’Europa, la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb les representacions de les institucions europees a Barcelona, organitza telemàticament el dimarts 11 de maig, de 9h30 a 11h00, les XXIII jornades de la Unió Europea, que en aquesta ocasió se centraran en el paper dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa. L’acte comptarà amb la participació de l’eurodiputat Domènec Ruiz Devesa, impulsor del projecte “Building Europe with local entities”.
El 13 de maig continuen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la segona de les tres pel·lícules finalistes al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. En aquesta ocasió es projectarà ‘Collective’ (2019), d’Alexander Nanau.
El 20 de maig finalitzen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la tercera pel·lícula finalista al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. Es tracta del film ‘Another Round’ (2020), de Thomas Vinterberg.
 
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans