skip to content
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

Els eurodiputats continuaran debatent sobre el paquet de mesures Fit for 55, les conseqüències de l'atac rus a Ucraïna i l'ampliació de la UE. Així mateix tractaran qüestions com la situació migratòria a Grècia, la prevenció d'una crisi alimentària i es prepararan per al ple del 4 al 7 de juliol a Estrasburg
Els operadors d'emmagatzematge de gas hauran de comptar amb certificació per evitar riscos d'interferència © AdobeStock_sezer66
Aquesta llei sorgeix en resposta a la guerra a Ucraïna per a accelerar la reposició de les reserves estratègiques de gas a la UE abans de l'hivern i garantir un subministrament d'energia segur.
El Parlament Europeu reconeix la tasca de les iniciatives “Soc gran, no idiota” per demanar que es garanteixi l’atenció a la gent gran per part dels bancs, el telèfon 116000 que ofereix orientació i suport en casos de desaparició de menors, i el treball del xef espanyol José Andrés per alimentar als refugiats de la guerra a Ucraïna.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

El dissabte 2 de juliol de 09h30 a 14h00 tindrà lloc al Castell de Calonge la jornada “Som l’Europa que fem”, organitzada per l’entitat Europa en Blau, amb el suport de les representacions de les institucions europees a Barcelona. L’eurodiputat Jordi Solé, membre de la comissió d’Afers Estrangers, participarà de la sessió sobre el paper de la UE al món i el portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch, presentarà les prioritats de la UE per a la segona meitat de la IX legislatura. La sessió es podrà seguir presencialment i per streaming.
Les Representacions de les institucions europees a Barcelona i el CIDOB organitzen del 13 al 15 de juliol la segona edició del curs d’estiu sobre la UE, que passa a dir-se “Curs d’estiu Sofia Corradi”, en homenatge a la pedagoga italiana que va impulsar el programa Erasmus fa 35 anys. Les tres sessions tractaran: La governança econòmica i el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, innovació i tecnologia i l’Europa geopolítica. El curs, gratuït, serà híbrid (presencial i en línia) i es desenvoluparà en català, castellà i anglès amb interpretació simultània. Les persones que assisteixin al curs podran rebre, sota demanda, un certificat de participació.
 

Convocatòries

El Parlament Europeu ha publicat una licitació per a seleccionar organitzacions que posin en marxa la primera fase del Programa de Formació per a Joves Periodistes en 10 estats membres de la UE, entre els quals Espanya.
El Premi Daphne Caruana Galizia promou el periodisme de qualitat que defensa els valors de la UE ©AFP/STRINGER
Aquest 3 de maig el Parlament Europeu ha anunciat l’obertura del termini per a presentar candidatures al Premi Daphne Caruana Galizia de Periodisme.
En el marc de l’Any Europeu de la Joventut, enguany es convida els participants a escriure sobre les oportunitats que la UE brinda al jovent.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans