skip to content
 
 
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

L’Euroordre, el dret a desconnectar de la feina i la migració, entre els assumptes destacats d'aquesta setmana al Parlament. A més, els diputats revisaran qüestions com ara la situació de la directiva de l’aigua o l’estratègia europea per al canvi climàtic.  
El Parlament condemna el retrocés en drets sexuals i reproductius de les dones a Polònia i subratlla l’obligació legal de la UE de protegir-los.
El Parlament alerta sobre l'estat dels drets fonamentals a la UE en un informe sobre la situació el 2018-2019, amb múltiples àmbits que susciten preocupació.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el dimarts 1 de desembre, d’11.00 a 12.15h, un diàleg telemàtic sobre la situació a Bielorússia amb motiu del Premi Sàkharov 2020 a l’oposició democràtica bielorussa. La trobada es desenvoluparà amb interpretació simultània anglès-castellà a través de la plataforma Zoom, per la intervenció del president de la delegació del Parlament Europeu per a les relacions amb Bielorússia, Robert Biedroń. És necessari tenir l'aplicació instal·lada o instal·lar-se el client web per a poder tenir disponible la interpretació.
 

Convocatòries

Becaris Schuman a l'hemicicle de Brussel·les
El 30 de novembre a mitjanit és la data límit per presentar-se a les beques Robert Schuman que començaran a la primavera de 2021 i tindran una durada de cinc mesos. Els sol·licitants han d’estar en possessió del títol universitari tres mesos abans de començar les pràctiques.
Fins a l'1 de febrer de 2021, tots els joves d'entre 16 i 30 anys que treballin en un projecte de dimensió europea poden presentar-hi el seu projecte.
 

Campanya #OnSónLesDones

Iniciativa per promoure la paritat de gènere en conferències i debats

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Institut Català de les Dones col·laboraran per promoure a Catalunya una iniciativa per augmentar la presència de dones expertes com a ponents a conferències i debats.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans