skip to content
 
 
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

L’Oficina del Parlament Europeu, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i el Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB) inaugurem avui el I curs d’estiu sobre la UE, que se celebrarà fins divendres. Les tres sessions tractaran: la resposta de la UE a la pandèmia, la Conferència sobre el Futur d’Europa i el Pacte Verd Europeu. El curs, híbrid (presencial i online) i gratuït, va exhaurir les places presencials a la setmana de convocar-se i s’hi han apuntat 621 persones.
Aquesta setmana els diputats es reuneixen en comissions per debatre sobre la proposta de la Comissió sobre la reducció d’emissions per al 2030, els drets humans i LGTBIQ i la suposada violació de drets fonamentals per part de Frontex. També es votarà la definició de la violència de gènere com a nou àmbit delictiu i es debatrà sobre els drets dels passatgers aeris, a més d’analitzar la política de la UE respecte Rússia i la Xina i la protecció de dades per part de l’aplicació TikTok.
El Parlament va declarar en 2021 la UE zona de llibertat LGBTIQ ©ATTILA KISBENEDEK / AFP
El Parlament condemna en els termes més durs la recent llei anti-LGBTIQ aprovada a Hongria i el desmantellament de la democràcia i l'Estat de dret al país.
Totes les notes de premsa
 
 

Convocatòries

La Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu ha publicat avui una nova convocatòria del Programa de Subvencions, aquesta vegada per augmentar la cobertura i el debat en mitjans de comunicació sobre la COFOE, que va ser inaugurada oficialment el passat 9 de maig.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans