skip to content
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

El Diari de Barcelona, amb la col·laboració de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitza el dimarts 7 de juny una nova sessió del cicle ‘Esmorzars Europeus’, amb el president de la comissió d’Afers Jurídics, Adrián Vázquez (Renew Europe). La roda de premsa (híbrida) es podrà seguir des de l’aula 55.309 de l’edifici Tànger del campus del Poblenou de la UPF.
Imatge de la ciutat de Bucha. Màxima indignació del PE per les suposades atrocitats comeses a Ucraïna. © Serguei SUPINSKY / AFP
Un tribunal internacional especial ha d'investigar les autoritats civils i els comandaments militars russos i els seus aliats per un possible crim d'agressió contra Ucraïna.
Els eurodiputats demanen ajuda per als ciutadans i empreses de la UE enfront dels efectes de la guerra a Ucraïna © AFP/JOE KLAMAR
Per a mitigar els efectes de la guerra a Ucraïna, els eurodiputats plantegen usar el pressupost de la UE i cercar més fons, via per exemple la confiscació d’actius a oligarques russos.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

Amb motiu del Dia d’Europa, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Filmin ofereixen un canal amb les pel·lícules guardonades amb el Premi LUX que es podrà veure de l’1 al 31 de maig. Qui no tingui subscripció podrà demanar algun dels 500 codis gratuïts disponibles per accedir-hi.
El 19 de maig finalitzen les Jornades LUX de Cinema de la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la tercera pel·lícula candidata al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. Es tracta del film ‘Flee’ (2021), del cineasta danès Jonas Poher Rasmussen.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el dimecres 25 de maig un diàleg online sobre les mesures que la UE vol adoptar per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle un 55% per a 2030, entre elles la directiva que regula el règim de comerç de drets d’emissió de la UE. La trobada es podrà seguir per streaming a https://youtube.com/ParlamentEuropeu 
 

Convocatòries

Fins al 31 de maig està oberta la convocatòria per presentar-se a les beques Robert Schuman, que començaran al setembre/octubre i tindran una durada de cinc mesos. Els sol·licitants han d’estar en possessió del títol universitari almenys tres mesos abans de començar les pràctiques. En aquesta convocatòria, el Parlament Europeu ofereix 463 places, 136 de les quals són en Comunicació. Es convoquen dues places a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona: de l'1 de setembre al 31 de gener.
Els centres interessats s'hi podran inscriure per al curs 2022-2023 fins a l'1 de juny. La convocatòria està destinada a alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat i FP. El programa vol augmentar el coneixement d'Europa i la democràcia parlamentària entre els joves.
El Premi Daphne Caruana Galizia promou el periodisme de qualitat que defensa els valors de la UE ©AFP/STRINGER
Aquest 3 de maig el Parlament Europeu ha anunciat l’obertura del termini per a presentar candidatures al Premi Daphne Caruana Galizia de Periodisme.
En el marc de l’Any Europeu de la Joventut, enguany es convida els participants a escriure sobre les oportunitats que la UE brinda al jovent.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans