skip to content
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

Dimarts el Parlament va elegir els catorze vicepresidents per a la segona meitat de la legislatura, fins al 2024.
El ple del Parlament Europeu va triar dimarts a Roberta Metsola (PPE, Malta) presidenta del Parlament Europeu fins a 2024, amb 458 vots en la primera ronda de votació. Roberta Metsola és l'eurodiputada més jove a ser elegida per a la presidència.
La primera sessió plenària de l'any s'iniciarà dilluns a les 18.00 h amb l'homenatge al president David Sassoli, mort el passat 11 de gener. Durant dimarts i dimecres, els diputats elegiran el nou president, així com els catorze vicepresidents i cinc qüestors que conformaran la Mesa de la Cambra en la segona meitat de la legislatura. Així mateix, el ple es pronunciarà sobre la llei de Serveis Digitals i les condicions del transport animal.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

Elisa Loncón, expresidenta de la Convenció Constitucional xilena, pronunciarà la conferència inaugural del cicle “Processos Democràtics. Democràcies en Procés”, que organitza Casa Amèrica Catalunya, amb la col·laboració de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, en la qual també participarà Inma Rodríguez-Piñero, diputada en el Parlament Europeu des de 2014 i presidenta la Delegació en la Comissió Parlamentària Mixta UE-Xile. Es requereix inscripció prèvia per assistir a l'acte, que també podrà seguir-se a través del YouTube i Facebook Live de Casa Amèrica Catalunya.
 

Convocatòries

Fins al 13 de febrer, tots els joves d'entre 16 i 30 anys que treballin en un projecte que promogui la cooperació i l'enteniment tant a Europa com a escala internacional poden presentar-hi el seu projecte.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans