skip to content
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

Deu eurodiputats de la comissió del Parlament Europeu sobre els programes d'espionatge es van reunir a Madrid el 20 i 21 de març amb autoritats nacionals i regionals, periodistes i ONG.
Aquesta setmana de comissions parlamentàries, una missió d’eurodiputats serà a Madrid per conèixer més detalls sobre l’ús de Pegasus. A Brussel·les, compareixerà la presidenta del BCE, Christine Lagarde, per parlar sobre les mesures preses pel banc en el context econòmic actual. De forma remota ho farà el ministre de l’Interior del Govern d’Espanya, Fernando Grande Marlaska, per parlar dels incidents a la frontera entre Espanya i el Marroc a Melilla. Els diputats també examinaran diverses peticions espanyoles.
Una delegació de la comissió del Parlament Europeu que investiga l’ús de Pegasus viatja dilluns i dimarts a Madrid per reunir-se amb autoritats nacionals i regionals, diputats i periodistes.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org i l’associació de joves Equipo Europa organitzen una nova edició dels “Europa After Work”, un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants, joves professionals, politòlegs i periodistes. La propera sessió se centrarà en la igualtat de gènere a la UE. Es requereix inscripció prèvia.
Casa Amèrica Catalunya i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitzen un diàleg sobre l’agenda de la UE per Iberoamèrica i el Carib i la relació entre ambdues regions amb el copresident de l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (EuroLat) per part del Parlament Europeu, Javi López, i el Secretari d'Estat per a Iberoamèrica i el Carib, Juan Fernández Trigo. Modera la periodista Neus Tomàs. Aforament limitat, imprescindible inscripció prèvia.
 

Jornades LUX a la Filmoteca

La Filmoteca de Catalunya acollirà al mes de maig la projecció gratuïta de les cinc pel·lícules nominades al Premi del Públic LUX 2023 del Parlament Europeu. Els dies 2, 9, 16, 23 i 30 de maig, a les 20h00 a la sala Chomón, es projectaran ‘Alcarràs’, ‘Burning Days’, ‘Close’, ‘Will-O’-The-Wisp’ i ‘Triangle Of Sadness’. Entrades disponibles només a taquilla, màxim dues per persona.
 

 
 

Convocatòries

El Parlament Europeu convoca el Premi del Ciutadà Europeu 2023 que reconeix projectes que contribueixen a la cooperació europea i la promoció dels valors comuns de la UE.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans