skip to content
 
 
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

L’Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona impulsen a través de la revista d’articles de reflexió “El Món de Demà” una sèrie de podcasts dedicats a la Conferència sobre el Futur d’Europa i que portarà per nom “L’Europa de Demà”. El primer podcast s’ha publicat avui, 7 de maig.
Les representacions de les institucions europees a Barcelona, el consolat general de Portugal i l’Institut Camões celebren el Dia d’Europa amb un acte institucional que consistirà amb un diàleg sobre el paper de la cultura en el futur d’Europa amb els escriptors Lana Bastašić i José Luis Peixoto moderat per la periodista i traductora Pilar del Río. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, clourà l’acte que es podrà seguir per streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu
La presidenta de la comissió de Peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat, s’ha reunit aquest matí a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona amb el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, i el seu director, Alfons Barti, per tractar l’impacte de la COVID-19 en el comerç de proximitat a la ciutat.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

Amb motiu del Dia d’Europa, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Filmin ofereixen un canal amb les pel·lícules guardonades amb el Premi LUX que es podrà veure del 3 al 22 de maig. Qui no tingui subscripció podrà demanar algun dels 350 codis gratuïts disponibles per accedir-hi.
Les representacions de les institucions europees a Barcelona, el consolat general de Portugal i l’Institut Camões celebren el dia 9 de maig a les 12h00 el Dia d’Europa amb un acte institucional amb els escriptors Lana Bastašić i José Luis Peixoto moderat per la periodista i traductora Pilar del Río que es podrà seguir per streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu
Amb motiu dels actes commemoratius del Dia d’Europa, la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb les representacions de les institucions europees a Barcelona, organitza telemàticament el dimarts 11 de maig, de 9h30 a 11h00, les XXIII jornades de la Unió Europea, que en aquesta ocasió se centraran en el paper dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa. L’acte comptarà amb la participació de l’eurodiputat Domènec Ruiz Devesa, impulsor del projecte “Building Europe with local entities”.
Amb motiu del Dia d'Europa i en el marc de la presidència portuguesa del Consell de la UE, el dimecres 12 de maig a les 18.00 h tindrà lloc el concert "Music is not geography. It's emotion" de Lina_Raül Refree, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. El concert es podrà seguir en streaming al canal de Youtube de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. El concert l'organitzen les representacions de les institucions europees a Barcelona, el Consulat General de Portugal a Barcelona, el Consell Català del Moviment Europeu i l'Institut Camões.
El 13 de maig continuen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la segona de les tres pel·lícules finalistes al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. En aquesta ocasió es projectarà ‘Collective’ (2019), d’Alexander Nanau.
El 20 de maig finalitzen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la tercera pel·lícula finalista al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. Es tracta del film ‘Another Round’ (2020), de Thomas Vinterberg.
 
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans