skip to content
 
 
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

La transparència en els contractes de compra de les vacunes contra la COVID-19, la situació als Estats Units després dels disturbis al Capitoli i les prioritats de la presidència portuguesa per als propers sis mesos són alguns dels temes destacats de la sessió plenària que comença dilluns. A més, es portarà a debat i votació l’informe que proposa la desconnexió digital com un dret fonamental,  així com un seguit de propostes per a avançar en la igualtat de gènere. El ple també debatrà i votarà sobre els desafiaments de l’ordre europea d’arrest (euroodre).
Després de l’acord de comerç i cooperació entre la UE i el Regne Unit, el Parlament Europeu comença a supervisar l’esborrany. Així mateix, la comissió de Medi Ambient debatrà amb la directora general de Salut de la Comissió Europea, la qual lidera les negociacions per a la contractació de vacunes contra la COVID-19. Per la seva part, la comissió d’Afers Jurídics organitza sengles audiències a porta tancada amb els eurodiputats espanyols Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí sobre les sol·licituds d’aixecament de la seva immunitat.
- De les 43 lleis aprovades per les Corts Generals, set transposen directives europees a l’ordenament jurídic espanyol i 21 contenen referències a recomanacions, programes o iniciatives comunitàries. - Les lleis majoritàriament regulen àrees que han patit l’impacte de la pandèmia de la COVID-19.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

Les representacions de les institucions europees i el consolat general de Portugal a Barcelona organitzen el dilluns 18 de gener a les 12.00 h un acte de presentació de les prioritats de la Presidència Portuguesa del Consell de la UE amb l’ambaixador de Portugal a Espanya, Hble. João Mira Gomes. La trobada es podrà seguir en streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu
Les representacions de les institucions europees a Barcelona organitzen el dilluns 25 de gener a les 11.00 h una presentació-diàleg telemàtica de la proposta de directiva per crear un salari mínim europeu, amb la participació del director a la Direcció General d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Comissió Europea, Jordi Curell, i les eurodiputades de la comissió d’Ocupació i Afers Socials Rosa Estaràs (PPE) i Alícia Homs (S&D). La trobada es podrà seguir en streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu
 

Convocatòries

Fins a l'1 de febrer de 2021, tots els joves d'entre 16 i 30 anys que treballin en un projecte de dimensió europea poden presentar-hi el seu projecte.
 

Campanya #OnSónLesDones

Iniciativa per promoure la paritat de gènere en conferències i debats

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Institut Català de les Dones col·laboraran per promoure a Catalunya una iniciativa per augmentar la presència de dones expertes com a ponents a conferències i debats.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans