skip to content
 
 
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

Els diputats es reuneixen en sessió plenària per analitzar el desafiament que suposa la sentència del Tribunal Constitucional polonès a l'ordenament jurídic de la UE, així com per proposar mesures concretes que resolguin la massiva evasió fiscal destapada pels papers de Pandora. A més, votaran l'acord per modificar la legislació sobre assegurances d'automòbils de manera que es protegeixi millor les víctimes, i fixaran la seva posició sobre l'estratègia “De la granja a la taula” i sobre l'estratègia a seguir en la conferència climàtica de Glasgow (COP26).
El Premi Daphne Caruana de Periodisme ha estat concedit aquest dijous 14 d'octubre de 2021 als periodistes del Projecte Pegasus, un projecte coordinat pel consorci Forbidden Stories. El President del Parlament Europeu, David Sassoli, va inaugurar la cerimònia i el secretari general de la Federació Internacional de Periodistes, Anthony Bellange, va fer lliurament del premi dotat amb 20.000 euros als representants del consorci, Sandrine Rigaud i Laurent Richard.
La posició de la UE davant la COP26, la llibertat i el paper dels mitjans de comunicació, i la proposta per prorrogar la normativa del roaming sense recàrrecs addicionals quan es viatja a un altre país de la UE, són alguns dels temes destacats de la setmana. A més, se seleccionen els tres finalistes al Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència 2021 i s'atorgarà el premi de periodisme Daphne Caruana Galizia.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Casa Amèrica Catalunya i el Port de Barcelona organitzen una sessió sobre l'Acord d'Associació UE-Mercosur amb el ponent al Parlament Europeu, Jordi Cañas (Renew Europe). Hi participaran el cònsol general del Brasil, el president del Port de Barcelona, ICEX i ACCIÓ. Inscripcions obertes per seguir-la presencialment. La trobada es podrà seguir per streaming a https://youtube.com/casaamericacatalunya
En el marc de la Time Use Week, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona col·labora dilluns 25 d’octubre en la sessió d'11h30 a 13h00 sobre “La setmana de 4 dies i el dret a la desconnexió digital”, on participarà l’eurodiputat maltès Alex Agius Saliba (S&D), ponent d’un informe d’iniciativa legislativa aprovat al gener que reclama el “dret a la desconnexió” com a dret fonamental a la UE.
 
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans