skip to content
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

Els eurodiputats votaran sobre l'adopció de noves normes de transparència en matèria de bretxa salarial, i sobre mesures per garantir la seguretat dels productes venuts a la UE. A més, s'avaluarà l'informe anual sobre l'Estat de Dret a la UE i es commemorarà el 25 aniversari de l'acord de Divendres Sant. 
Aquesta setmana a Brussel·les, els eurodiputats de la comissió d’investigació sobre Pegasus rebran representants de la comissió de Defensa del Congrés dels Diputats i de la Comissió Europea. A més, en aquesta setmana en què també hi ha sessió plenària, es tractarà la seguretat dels consumidors en plataformes com Tiktok i Twitter, mesures contra el rentat de diners i contra la bretxa salarial, així com la legislació sobre el carregador únic. Els diputats votaran quatre propostes sobre el Pacte d’Asil i Migració i sobre el respecte als valors fonamentals de la UE als estats membres.
Deu eurodiputats de la comissió del Parlament Europeu sobre els programes d'espionatge es van reunir a Madrid el 20 i 21 de març amb autoritats nacionals i regionals, periodistes i ONG.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org i l’associació de joves Equipo Europa organitzen una nova edició dels “Europa After Work”, un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants, joves professionals, politòlegs i periodistes. La propera sessió se centrarà en la igualtat de gènere a la UE. Es requereix inscripció prèvia.
Casa Amèrica Catalunya i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitzen un diàleg sobre l’agenda de la UE per Iberoamèrica i el Carib i la relació entre ambdues regions amb el copresident de l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (EuroLat) per part del Parlament Europeu, Javi López, i el Secretari d'Estat per a Iberoamèrica i el Carib, Juan Fernández Trigo. Modera la periodista Neus Tomàs. Aforament limitat, imprescindible inscripció prèvia.
 

Jornades LUX a la Filmoteca

La Filmoteca de Catalunya acollirà al mes de maig la projecció gratuïta de les cinc pel·lícules nominades al Premi del Públic LUX 2023 del Parlament Europeu. Els dies 2, 9, 16, 23 i 30 de maig, a les 20h00 a la sala Chomón, es projectaran ‘Alcarràs’, ‘Burning Days’, ‘Close’, ‘Will-O’-The-Wisp’ i ‘Triangle Of Sadness’. Entrades disponibles només a taquilla, màxim dues per persona.
 

 
 

Convocatòries

El Parlament Europeu convoca el Premi del Ciutadà Europeu 2023 que reconeix projectes que contribueixen a la cooperació europea i la promoció dels valors comuns de la UE.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans