skip to content
 
 
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

Aquest dimecres i dijous, 28 i 29 d’octubre, la comissió de Peticions del Parlament Europeu analitzarà sis denúncies espanyoles, cinc de les quals relacionades amb la presència de lindà en aigües per al consum humà en diferents punts del país i una altra sobre l’escolarització bilingüe a Catalunya.
Euroordre, protecció dels productes amb indicacions geogràfiques -com ara el cava- en l’acord UE-Xina, l’educació bilingüe a Catalunya, les reserves pesqueres del Mediterrani i l’impacte de la pandèmia en la democràcia, els drets fonamentals i la llibertat de premsa, entre els temes destacats de la setmana.
La futura política agrícola de la UE ha de ser més flexible, sostenible i resistent a les crisis per evitar problemes de proveïment d'aliments a la Unió.
Els eurodiputats demanen a la UE que reconegui el paper fonamental que exerceixen les dones en la política exterior i la seguretat internacional i que adapti la seva política en conseqüència.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

Amb motiu de la recent aprovació del primer informe del Parlament Europeu que crida la UE a prioritzar la igualtat de gènere en la seva política exterior i de seguretat, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza una trobada telemàtica amb el ponent, el vicepresident del grup dels Verds/ALE Ernest Urtasun, la secretària d’Estat d’Afers Exteriors i per a Iberoamèrica i el Carib, Cristina Gallach, i la periodista Rosa Maria Calaf. El diàleg tindrà lloc dimarts 17 de novembre, de 18.30 a 19.45, i es podrà seguir a youtube.com/parlamenteuropeu i preguntar a través de sli.do. L’acte serà en castellà.
 

Campanya #OnSónLesDones

Iniciativa per promoure la paritat de gènere en conferències i debats

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Institut Català de les Dones col·laboraran per promoure a Catalunya una iniciativa per augmentar la presència de dones expertes com a ponents a conferències i debats.
 
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans