skip to content
 
 
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

Les polítiques socials i d'ús de la zona euro -i la situació econòmica d'aquesta-, les noves directrius de finançament de projectes de les xarxes transeuropees d'energia, o el balanç de la lluita contra els delictes financers a la UE, són alguns dels temes destacats de la setmana. A més, es presenten els candidats al premi Sàkharov 2021 i es reuneix el tercer Panell de Ciutadans de la Conferència sobre el Futur d'Europa.
Cinc dies abans de la celebració del Dia Europeu de les Llengües, l'oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Espai Societat Oberta van presentar el dimarts 21 de setembre el projecte “Veus europees”, sis diàlegs entre eurodiputats i activistes que combinen un total de set llengües. L'esdeveniment va comptar amb la participació de Maria Marcet, activista climàtica; Paqui Perona, activista gitana; Carmen Juares, coordinadora de Mujeres Migrantes Diversas; i Sonia Ros, de Stop Mare Mortum. Els diàlegs estan disponibles als canals de YouTube de l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona i de l’Espai Societat Oberta.
El Parlament vol que la violència de gènere, tant en línia com fora d'ella, sigui tractada com «un delicte particularment greu i amb dimensió transfronterera».
Totes les notes de premsa
 

Agenda

El proper divendres 1 d’octubre, en el marc del 4rt Fòrum agroalimentari que organitza SER Ràdio LLEIDA, es podrà seguir, a partir de les 11h, una entrevista a l’eurodiputada Mazaly Aguilar (Conservadors i Reformistes), vicepresidenta de la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural del Parlament Europeu. Aguilar tractarà els reptes i oportunitats de la nova Política Agrària Comuna (PAC), actualment pendent de ratificació pel PE i pel Consell i que està previst que entri en vigor no més tard del 2023, així com altres temes de l’agenda europea com l’estratègia de la “Granja a la taula” i el Pacte Verd Europeu.
 
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans