skip to content
 
 
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Agenda

Aquí trobareu informació sobre les activitats organitzades per l'oficina o realitzades amb la nostra col·laboració que tindran lloc pròximament.

 .
 .

Activitats passades

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i el Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB) organitzen del 14 al 16 de juliol el primer curs d’estiu sobre la Unió Europea. Les tres sessions tractaran: La resposta de la UE a la pandèmia, la Conferència sobre el futur d’Europa i el Pacte Verd Europeu. El curs, gratuït, serà híbrid (presencial i online) i es desenvoluparà en anglès, català i castellà amb interpretació simultània. Els inscrits al curs podran rebre, sota demanda, un certificat de participació.
Les representacions de les institucions europees organitzen el divendres 9 de juliol a les 12h un acte de presentació de les prioritats de la presidència eslovena del Consell de la UE amb l’ambaixador d’Eslovènia a Espanya, l’Excm. Sr. Robert Krmelj. La trobada es podrà seguir per streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu.
La plataforma d’estudiants universitaris Deba-t.org, amb la col·laboració de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitza el dilluns 7 de juny a les 18h30 un col·loqui en línia amb l’eurodiputat Ernest Urtasun, vicepresident del grup dels Verds/ALE al Parlament Europeu.
El Parlament Europeu i l'activista mediambiental Elizabeth Sherr (+126.000 seguidors a Tik Tok, @lizlivingblue) han llançat el repte mundial de recollir 502.000 peces de deixalles abans del 8 de juny, Dia Mundial dels Oceans. L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza una trobada de premsa via Zoom amb la tiktoker, ambaixadora de l'acció i resident a Barcelona, i l'eurodiputada Catherine Chabaud (França, Renew Europe), ponent de l'informe sobre l'impacte de les deixalles marines en la pesca. La trobada es desenvoluparà amb interpretació simultània francès-castellà (és imprescindible instal·lar l'aplicació o el client web per accedir a la interpretació).
El 20 de maig finalitzen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la tercera pel·lícula finalista al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. Es tracta del film ‘Another Round’ (2020), de Thomas Vinterberg.
El 13 de maig continuen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la segona de les tres pel·lícules finalistes al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. En aquesta ocasió es projectarà ‘Collective’ (2019), d’Alexander Nanau.
Amb motiu del Dia d'Europa i en el marc de la presidència portuguesa del Consell de la UE, el dimecres 12 de maig a les 18.00 h tindrà lloc el concert "Music is not geography. It's emotion" de Lina_Raül Refree, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. El concert es podrà seguir en streaming al canal de Youtube de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. El concert l'organitzen les representacions de les institucions europees a Barcelona, el Consulat General de Portugal a Barcelona, el Consell Català del Moviment Europeu i l'Institut Camões.
Amb motiu dels actes commemoratius del Dia d’Europa, la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb les representacions de les institucions europees a Barcelona, organitza telemàticament el dimarts 11 de maig, de 9h30 a 11h00, les XXIII jornades de la Unió Europea, que en aquesta ocasió se centraran en el paper dels governs locals en la Conferència sobre el Futur d’Europa. L’acte comptarà amb la participació de l’eurodiputat Domènec Ruiz Devesa, impulsor del projecte “Building Europe with local entities”.
Les representacions de les institucions europees a Barcelona, el consolat general de Portugal i l’Institut Camões celebren el dia 9 de maig a les 12h00 el Dia d’Europa amb un acte institucional amb els escriptors Lana Bastašić i José Luis Peixoto moderat per la periodista i traductora Pilar del Río que es podrà seguir per streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu
En el marc de la Setmana d’Arquitectura, la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitzen aquest divendres una conversa oberta sobre la Nova Bauhaus Europea. Streaming al canal de Youtube de la Fundació Mies van der Rohe.
El 6 de maig arrenca una nova edició de les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, en què es projectaran les tres pel·lícules finalistes al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. En la primera jornada del cicle es projectarà ‘Corpus Christi’ (2019), de Jan Komasa. La presentació d'aquesta nova edició anirà a càrrec de l’eurodiputada Diana Riba i del director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.
Amb motiu del Dia d’Europa, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Filmin ofereixen un canal amb les pel·lícules guardonades amb el Premi LUX que es podrà veure del 3 al 22 de maig. Qui no tingui subscripció podrà demanar algun dels 350 codis gratuïts disponibles per accedir-hi.
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), amb col·laboració de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitza un webinar a través de Zoom sobre la digitalització en l’administració de justícia amb la participació del president de la comissió d’Afers Jurídics del Parlament Europeu, Adrián Vázquez (Renew Europe). Cal inscripció prèvia.
Amb motiu de la recent aprovació de l’informe sobre l’aplicació de les directives sobre la qualitat de l’aire ambient, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza un diàleg amb el ponent del text, l’eurodiputat Javi López (S&D), el director general de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri per a la Transició Ecològica, Ismael Aznar, i l’assessora d’ECODES Cristina Monge. Modera la periodista Milagros Pérez Oliva. La trobada -en castellà- es podrà seguir per streaming a youtube.com/parlamenteuropeu.
La Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili, el Europe Direct Tarragona i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitzen el matí del dimecres 7 d’abril, en sessió online, una nova simulació del Parlament Europeu, on una vuitantena d’estudiants de la URV coneixeran per mitjà de la docència i la simulació, l’estructura i les funcions de la institució parlamentària europea i la tasca de les persones que la representen.
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza dilluns 8 de març a les 10h00 un diàleg sobre la perspectiva de gènere en la crisi de la COVID-19 i el període posterior amb la participació de l’eurodiputada Diana Riba (Verds/ALE), la viròloga i investigadora al centre IRTA-CReSA Júlia Vergara-Alert i la cofundadora de l’Associació Mujeres Migrantes Diversas Carmen Juares. Modera la periodista i sociòloga Laura Aznar. La trobada es podrà seguir per streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza dijous 18 de febrer, de 17h00 a 18h15, un diàleg telemàtic sobre la situació dels uigurs amb motiu de la recent aprovació d’una resolució del Parlament Europeu sobre la situació a Xinjiang. La trobada es desenvoluparà amb interpretació simultània anglès-castellà, a través de la plataforma Zoom, per la intervenció del president del Congrés Mundial dels Uigurs, Dolkun Isa. És imprescindible registre previ (http://eptwitter.eu/uigurs) i tenir l'aplicació instal·lada o descarregar el client web per accedir-hi.
Les representacions de les institucions europees a Barcelona organitzen el dilluns 25 de gener a les 11.00 h una presentació-diàleg telemàtica de la proposta de directiva per crear un salari mínim europeu, amb la participació del director a la Direcció General d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Comissió Europea, Jordi Curell, i les eurodiputades de la comissió d’Ocupació i Afers Socials Rosa Estaràs (PPE) i Alícia Homs (S&D). La trobada es podrà seguir en streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu
Amb motiu del debat i vot en aquesta sessió plenària de l’informe d’iniciativa sobre l’aplicació de l’ordre de detenció europea i dels procediments d’entrega entre Estats membres, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza aquest dijous 21 de gener, a les 10.30h, una roda de premsa online a través de la plataforma Zoom amb el ponent del text, Javier Zarzalejos (PPE).
Les representacions de les institucions europees i el consolat general de Portugal a Barcelona organitzen el dilluns 18 de gener a les 12.00 h un acte de presentació de les prioritats de la Presidència Portuguesa del Consell de la UE amb l’ambaixador de Portugal a Espanya, Excm. João Mira Gomes. La trobada es podrà seguir en streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu