skip to content
 
 
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Agenda

Aquí trobareu informació sobre les activitats organitzades per l'oficina o realitzades amb la nostra col·laboració que tindran lloc pròximament.

 .
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el dimarts 1 de desembre, d’11.00 a 12.15h, un diàleg telemàtic sobre la situació a Bielorússia amb motiu del Premi Sàkharov 2020 a l’oposició democràtica bielorussa. La trobada es desenvoluparà amb interpretació simultània anglès-castellà a través de la plataforma Zoom, per la intervenció del president de la delegació del Parlament Europeu per a les relacions amb Bielorússia, Robert Biedroń. És necessari tenir l'aplicació instal·lada o instal·lar-se el client web per a poder tenir disponible la interpretació.
 .

Activitats passades

Foto: Anna Surinyach / Revista 5W
Les representacions de les institucions europees a Barcelona col·laboren en el lliurament del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista concedit per l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), que en la seva edició d'enguany reconeix a la periodista Anna Bosch. L’acte tindrà lloc el divendres 27 de novembre a les 12.30h i es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
En el marc de la Time Use Week, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona col·labora en l'organització dimecres, 25 de novembre, de la taula de 15.00 a 16.00h sobre supressió del canvi d’hora que ha de prendre la UE al 2021, on hi participarà l'eurodiputada Izaskun Bilbao (Renew Europe), ponent a l'ombra de la proposta de directiva per la qual s'eliminen els canvis d'hora estacionals. Cal registre previ per seguir la sessió.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza aquest dijous, 19 de novembre, de 16.00 a 17.00h, una roda de premsa telemàtica, a través de l'aplicació Zoom, amb l'eurodiputada sueca Jytte Guteland (S&D), ponent de l'informe sobre la Llei Europea del Clima, que busca reduir un 60% les emissions per al 2030 i la neutralitat climàtica per a 2050. La trobada es desenvoluparà amb interpretació simultània anglès-castellà a través de la plataforma Zoom. És necessari tenir l'aplicació instal·lada o instal·lar-se el client web per a poder tenir disponible la interpretació.
El dimecres 18 de novembre, de 10.30 h a 11.30 h, en el marc del III Fòrum Agroalimentari que organitza SER Ràdio Lleida, i que enguany serà íntegrament telemàtic, se celebrarà un debat sobre el Pacte Verd Europeu aplicat al sector agroalimentari. Hi participaran tres eurodiputats espanyols de la comissió de Medi Ambient: Dolors Montserrat (PPE), Javi López (S&D) i María Soraya Rodríguez (RE). El moderarà la corresponsal comunitària de la Cadena SER, Griselda Pastor, i es podrà seguir en directe a radiolleida.cat.
Amb motiu de la recent aprovació del primer informe del Parlament Europeu que crida la UE a prioritzar la igualtat de gènere en la seva política exterior i de seguretat, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza una trobada telemàtica amb el ponent, el vicepresident del grup dels Verds/ALE Ernest Urtasun, la secretària d’Estat d’Afers Exteriors i per a Iberoamèrica i el Carib, Cristina Gallach, i la periodista Rosa Maria Calaf. El diàleg tindrà lloc dimarts 17 de novembre, de 18.30 a 19.45, i es podrà seguir a youtube.com/parlamenteuropeu i preguntar a través de sli.do. L’acte serà en castellà.
La comissió d’Afers Jurídics reprendrà dilluns, 16 de novembre, la tramitació de suplicatoris, després d’haver acordat el seu rellançament el passat 3 de novembre vista l’opinió favorable dels serveis jurídics del Parlament Europeu. L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza una roda de premsa telemàtica amb el president de la comissió parlamentària, Adrián Vázquez (Renew Europe), un cop finalitzada la reunió.
En el marc de l'acord aconseguit avui pel Parlament Europeu, el Consell i la Comissió, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza demà divendres, 6 de novembre, de 12.00 a 13.00, una roda de premsa telemàtica a través de l'aplicació Zoom amb Eider Gardiazabal (S&D), co-ponent del reglament que condiciona l'accés a fons europeus al respecte a l'Estat de Dret.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona col·labora amb la Cimera europea sobre mentoria que enguany se celebra telemàticament del 5 al 9 d’octubre. L’Oficina coorganitza una sessió oberta el divendres 9 d’octubre a les 9h30 sobre les polítiques europees per a societats inclusives amb els eurodiputats de la comissió de Cultura i Educació, Ilana Cicurel (Renew Europe) i Domènec Ruiz Devesa (S&D).
Les representacions de les institucions europees a Barcelona van organitzar el dimecres 16 de setembre el visionat del primer debat sobre l'estat de la UE de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, des del Parlament Europeu, a la Fàbrica Lehmann, seguit d’un diàleg amb el periodista Xavi Coral i el director d'anàlisi i perspectiva global a Open Society Foundations, Jordi Vaquer.
Dijous 9 de juliol els dos copresidents de l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (EuroLat), el co-president del Parlament Europeu, Javi López, i el president del Parlament Llatinoamericà i senador xilè, Jorge Pizarro, van participar en un diàleg sobre les conseqüències de la pandèmia de coronavirus a la UE i Llatinoamèrica. La trobada s'emmarca en el cicle “Diàlegs des de Casa” que organitza Casa Amèrica Catalunya, i que en aquesta ocasió ha comptat amb la col·laboració de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona ha organitzat durant el mes de juliol una ronda de diàlegs a la xarxa social Instagram amb la presidenta i vicepresidents espanyols dels grups al Parlament Europeu. Cada diàleg ha estat amb diferents analistes i s’ha centrat en una perspectiva sobre els efectes de la Covid-19.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el dimarts 16 de juny, de 15h00 a 16h00, una roda de premsa telemàtica a través de l'aplicació Zoom amb el president de la comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d'Interior del Parlament Europeu, Juan Fernando López Aguilar, ponent de la resolució sobre els controls fronterers dins l'espai Schengen en el context de la Covid-19, que el ple debatrà aquest dijous i votarà divendres.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Periodistes Europeus (APEC), amb el suport de l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, organitzen el dimarts 2 de juny a les 10h00 amb la trobada telemàtica de premsa amb la delegada del PP al Parlament Europeu Dolors Montserrat, membre del grup del Partit Popular Europeu (PPE). Aquesta trobada s’emmarca en la ronda d'esmorzars informatius amb eurodiputats locals sobre les prioritats per a la IX legislatura del Parlament Europeu.
La plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org, amb la col·laboració de l’Oficina el Parlament Europeu a Barcelona, organitza el dilluns 1 de juny a les 11h00 un col·loqui online amb l’eurodiputat Jonás Fernández (S&D) sobre la resposta de la Unió Europea a la crisi de la Covid-19.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Periodistes Europeus (APEC), amb el suport de l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, organitzen el dimarts 26 de maig a les 10h00 una trobada telemàtica de premsa amb els eurodiputats Antoni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont, membres no inscrits. Aquesta trobada s’emmarca en la ronda d'esmorzars informatius amb eurodiputats locals sobre les prioritats per a la IX legislatura del Parlament Europeu.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Periodistes Europeus (APEC), amb el suport de l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, organitzen el dimarts 19 de maig a les 10h00 una trobada telemàtica amb l’eurodiputat Jorge Buxadé, membre del grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR). Aquesta trobada s’emmarca en la ronda d'esmorzars informatius amb eurodiputats locals sobre les prioritats per a la IX legislatura del Parlament Europeu.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Periodistes Europeus (APEC), amb el suport de l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, organitzen el divendres 15 de maig a les 10h00 una trobada telemàtica un esmorzar de premsa amb l'eurodiputat Jordi Cañas, membre del grup Renovar Europa. Aquesta trobada s’emmarca en la ronda de trobades telemàtiques informatives amb eurodiputats locals sobre les prioritats per a la IX legislatura del Parlament Europeu.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Periodistes Europeus (APEC), amb el suport de l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, organitzen el dimarts 12 de maig una trobada telemàtica amb l'eurodiputat Javi López, membre del grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates (S&D). Aquesta trobada s’emmarca en la ronda de trobades telemàtiques informatives amb eurodiputats locals sobre les prioritats per a la IX legislatura del Parlament Europeu.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Periodistes Europeus (APEC), amb el suport de l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, organitzen el divendres 6 de març a les 09h30 un esmorzar de premsa amb l'eurodiputada Diana Riba, membre del grup dels Verds / Aliança Lliure Europea (Verds/ALE). Aquesta trobada s’emmarca en la ronda d'esmorzars informatius amb eurodiputats locals sobre les prioritats per a la IX legislatura del Parlament Europeu.
En el marc del Dia Internacional de les Dones, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el dilluns 2 de març a les 19h00 un diàleg sobre el 25è aniversari de la declaració de Beijing, pel qual comptarem amb la participació de la vicepresidenta primera de la comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu, Eugenia Rodríguez Palop. Es requereix inscripció. Aforament limitat.
En el marc del cicle de diàlegs sobre les prioritats de la nova Comissió Europea, les institucions europees a Barcelona organitzen el dilluns 2 de març a les 12h00 a l’auditori de La Pedrera un acte sobre el Green Deal i la llei de neutralitat climàtica, que comptarà amb la participació dels eurodiputats Dolors Montserrat (PPE) i Javi López (S&D), membres de la comissió de Medi Ambient. Modera Tomàs Molina. Es requereix inscripció. Aforament limitat.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Periodistes Europeus (APEC), amb el suport de l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, organitzen el divendres 28 de febrer a les 09h30 un esmorzar de premsa amb l'eurodiputat Ernest Urtasun, vicepresident del grup dels Verds / Aliança Lliure Europea (Verds/ALE). Aquesta trobada s’emmarca en la ronda d'esmorzars informatius amb eurodiputats locals sobre les prioritats per a la IX legislatura del Parlament Europeu.
Les institucions europees a Barcelona inauguren un cicle de diàlegs sobre les prioritats de la nova Comissió Europea que se celebraran a l’auditori de La Pedrera. El dilluns 17 de febrer a les 18h30 tindrà lloc la primera sessió, en què la directora general de Comunicació de la Comissió Europea, Pia Ahrenkilde, presentarà les sis prioritats de la presidenta von der Leyen. Es requereix inscripció. Aforament limitat.