skip to content
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Agenda

Aquí trobareu informació sobre les activitats organitzades per l'oficina o realitzades amb la nostra col·laboració que tindran lloc pròximament.

 .
El 30 de maig finalitzen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la cinquena pel·lícula candidata al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu i l’Acadèmia del Cinema Europeu. En aquesta ocasió es projectarà ‘Triangle of Sadness’ (2022), del cineasta suec Ruben Östlund.
Les Representacions de les Institucions Europees a Barcelona i el CIDOB organitzen del 17 al 19 de juliol la tercera edició del curs d’estiu Sofia Corradi sobre la UE. Les tres sessions tractaran: l’Autonomia Estratègica Oberta, la democràcia i la desinformació i la dimensió geopolítica de l’energia. El curs, gratuït, serà híbrid (presencial i en línia) i es desenvoluparà en català, castellà i comptarà amb interpretació simultània. Les persones que assisteixin al curs de manera presencial podran rebre, sota demanda, un certificat de participació. Inscripcions obertes a https://www.eusummercourse.eu/
 .

Activitats passades

El 23 de maig, les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya continuen amb la projecció de la quarta pel·lícula candidata al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu i l’Acadèmia del Cinema Europeu. En aquesta ocasió es projectarà ‘Will-O’-The-Wisp’ (2022), del cineasta portuguès João Pedro Rodrigues.
El 16 de maig, les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya continuen amb la tercera projecció de les pel·lícules europees candidates al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu i l’Acadèmia del Cinema Europeu. En aquesta ocasió es projectarà ‘Close’ (2022), del cineasta belga Lukas Dhont.
El 9 de maig continuen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la segona projecció de les cinc pel·lícules candidates al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu i l’Acadèmia del Cinema Europeu. En aquesta ocasió es projectarà ‘Burning Days’ (2022), del cineasta turc Emin Alper.
Casa Amèrica Catalunya i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitzen un diàleg sobre l’agenda de la UE per Iberoamèrica i el Carib i la relació entre ambdues regions amb el copresident de l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (EuroLat) per part del Parlament Europeu, Javi López, i el Secretari d'Estat per a Iberoamèrica i el Carib, Juan Fernández Trigo. Modera la periodista Neus Tomàs. Cloenda a càrrec de Leire Pajín Iraola, presidenta de la Fundació EU-LAC. Aforament limitat, imprescindible inscripció prèvia.
El 2 de maig arrenca una nova edició de les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, en què es projectaran les cinc pel·lícules candidates al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu i l’Acadèmia del Cinema Europeu. En la primera jornada es projectarà el film ‘Alcarràs’ (2022), que serà presentat per la directora, Carla Simón. En finalitzar la projecció hi haurà un diàleg amb el productor Tono Folguera i el guionista Arnau Vilaró.
Amb vista al Dia d’Europa, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM) presenten l’exposició “Dones Pioneres de la Unió Europea”, amb retrats de l’artista francès Pierre Marquès. La mostra es podrà visitar del 25 d’abril a l’11 de maig del 2023 a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. La inauguració tindrà lloc el dimarts 2 de maig a les 12h00 amb la participació del rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, i del cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org i l’associació de joves Equipo Europa organitzen una nova edició dels “Europa After Work”, un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants, joves professionals, politòlegs i periodistes. La propera sessió se centrarà en la igualtat de gènere a la UE. Es requereix inscripció prèvia.
La Fundació Institut d’Estudis Nord-americans (IEN), amb la col·laboració de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitza el dijous 9 de març la jornada “La geopolítica de l’energia després d’Ucraïna”, de 16h30 a 20h15 al Palau Macaya de Barcelona
En el marc del Dia Internacional de la Dona, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya (COLPIS) organitzen el debat “La perspectiva de gènere en la pobresa energètica” amb la vicepresidenta de la comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere, Eugenia Rodríguez Palop. L’acte tindrà lloc el dijous 2 de març a les 18h30 a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona. Aforament limitat, imprescindible inscripció prèvia.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen el dijous 23 de febrer a les 9h30 un esmorzar de premsa amb Yaroslav Bozhko, representant del poble ucraïnès guardonat amb el Premi Sàkharov 2022 del Parlament Europeu.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Memorial Xavier Batalla, conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitzen el dimecres 22 de febrer a les 18h30 a l’Aula Europa un diàleg la setmana en què farà un any de la invasió russa d’Ucraïna, amb la participació de l’eurodiputat Ernest Urtasun, el Premi Sàkharov 2022 Yaroslav Bozhko i la investigadora Carmen Claudín, que serà moderat per la periodista Carla Turró. Aforament limitat, imprescindible inscripció prèvia.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Política&Prosa coorganitzen el dilluns 20 de febrer a les 18h00 a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, una nova edició dels #DiàlegsPolíticaProsa centrada en la Brúixola Estratègica, la política europea de la defensa i l'Europa Geopolítica, amb la participació de l’eurodiputat Javi López i els periodistes Lluís Bassets i Gina Tosas. Inscripcions fins a omplir aforament.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org i l’associació juvenil Equipo Europa organitzen una nova edició dels “Europa After Work”, en aquesta ocasió centrada en l’Europa dels joves amb la participació de l’eurodiputada Alícia Homs. Aforament limitat. Imprescindible registre previ.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya organitzen aquest divendres a les 12h00 al Museu d’Història dels Jueus el diàleg “Holocaust: el deure social de recordar” adreçat a alumnes de l’escola ambaixadora del Parlament Europeu a Girona Institut Ermessenda. Prèviament, a les 11h30, els estudiants faran una ofrena floral a les llambordes de memòria ‘stolpersteine’ al Jardí de la Infància per recordar els gironins deportats als camps de concentració nazi.
El Departament de Drets Civils de La Paeria i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitzen aquest divendres a les 12h00 un recorregut per les llambordes de memòria ‘stolpersteine’ instal·lades a la ciutat de Lleida adreçat a alumnes de l’Institut Manuel de Montsuar, Escola Ambaixadora del Parlament Europeu.
Les representacions de les institucions europees i el consolat de Suècia a Barcelona organitzen el divendres 20 de gener a les 12h00 un acte de presentació de les prioritats de la presidència sueca del Consell de la UE amb l'ambaixador del Regne de Suècia a Espanya, Excm. Sr. Teppo Tauriainen. Aforament limitat, imprescindible inscripció prèvia.
El divendres 20 gener, a les 10h00, l’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat de Blanquerna acull un acte commemoratiu de les dues escoles barcelonines ambaixadores del Parlament Europeu 2022/2023: escola Pia Nostra Senyora i col·legi Sant Gabriel. Un centenar d’alumnes d’ESO i Batxillerat rebran acreditacions simbòliques com a “ambaixadors de la UE” en un acte presidit per l’eurodiputat Jordi Solé, vicepresident del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea, qui dialogarà amb l’activista pels drets humans Firdaous Alaoui.