skip to content
 
 
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
03/12/2018

Agenda 2018

El Col·legi de Periodistes, l'Associació de Periodistes Europeus (APEC) i l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona organitzen aquest divendres, 14 de desembre, a les 9h30, un esmorzar de premsa amb l’eurodiputat Santiago Fisas, membre del grup del Partit Popular Europeu (PPE). L’acte se celebrarà en el marc de la ronda d’esmorzars informatius sobre les eleccions europees amb diputats de les candidatures que van obtenir representació al Parlament Europeu l'any 2014. Fisas s'hi va presentar amb la candidatura del PP.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el CIDOB organitzen el divendres 14 de desembre, a les 12h00, un diàleg sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea amb Lloyd Milen, cònsol general del Regne Unit a Barcelona. L’acte tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90, 1r pis). Es requereix confirmació d’assistència indicant nom, cognoms i DNI a epbarcelona@ep.europa.eu o trucant al 93 272 20 44.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el dimecres 5 de desembre, a les 12h00, una presentació-debat de l’informe “sobre la situació dels Drets Fonamentals a la UE el 2017”, amb l’eurodiputat Josep-Maria Terricabras, ponent de l’informe i vicepresident del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea. L’acte tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmació al 93 272 20 44 o a epbarcelona@ep.europa.eu.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la plataforma deba-t.org organitzen el dilluns 3 de desembre, de 17h00 a 18h30, un col·loqui sobre què passaria si desaparegués la Unió Europea, posterior a la projecció de “La gran invención”, de Fernando Trías de Bes. L’acte tindrà lloc a l’Auditori de Mercè Rodoreda, al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (Ramon Trias Fargas, 25-27). Es prega confirmació a epbarcelona@ep.europa.eu.
Jornada sobre la construcció d’Europa amb una mirada feminista
El dilluns 3 de desembre l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona acull una jornada de debat per incorporar la mirada feminista en la construcció del futur d’Europa en què participarà l’eurodiputat Ernest Urtasun, membre de la Comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere. La jornada és un projecte de la Fundació Aroa, amb la col·laboració de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.
El Col·legi de Periodistes, l'Associació de Periodistes Europeus (APEC) i l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona organitzen divendres 30 de novembre, a les 9h30, un esmorzar de premsa amb l'eurodiputat Jordi Solé, membre del grup Verds/ALE. L’acte se celebrarà en el marc de la ronda d’esmorzars informatius sobre les eleccions europees amb diputats de les candidatures que van obtenir representació al Parlament Europeu l'any 2014. Solé s'hi va presentar amb la candidatura "L'Esquerra pel Dret a Decidir".
El 29 de novembre conclouen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya amb el passi de la tercera de les pel·lícules finalistes al Premi LUX de Cinema que el Parlament Europeu atorga anualment des del 2007. L’última projecció serà la del llargmetratge ‘La Mujer de la Montaña’ (‘Woman at War’), una de les precandidates islandeses als Oscars.
El Col·legi de Periodistes, l'Associació de Periodistes Europeus (APEC) i l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona organitzen divendres 23 de novembre a les 9h30 un esmorzar de premsa amb l’eurodiputat Ramon Tremosa, membre del grup de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE). L’acte se celebrarà en el marc de la ronda d’esmorzars informatius sobre les eleccions europees amb diputats de les candidatures que van obtenir representació al Parlament Europeu l'any 2014. Tremosa s’hi va presentar amb la candidatura “Coalició per Europa”.
El 22 de novembre continuen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya amb el passi de la segona de les tres pel·lícules finalistes al Premi LUX de Cinema que el Parlament Europeu atorga anualment des del 2007. La segona projecció serà la del documental ‘The Other Side of Everything’.
El dimarts 20 de novembre a les 12h45, en el marc del I Fòrum SER: “La transformació de la indústria agroalimentària”, tindrà lloc un debat sobre el futur de la Política Agrària Comuna (PAC), en el qual participarà l'eurodiputada Lídia Senra (GUE/NGL). La jornada es desenvoluparà al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, de la Universitat de Lleida.
El 15 de novembre arrenca una nova edició de les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya amb el passi de les tres pel·lícules finalistes al Premi LUX de Cinema que el Parlament Europeu atorga anualment des del 2007. La primera projecció serà la del llargmetratge germano-austríac ‘Styx’.  La presentació del cicle anirà a càrrec de l’ambaixadora jove del Premi LUX Alba Villarmea i el director en funcions de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera.
L'oficina parlamentària de l'eurodiputat Enrique Calvet (ALDE), membre de la comissió d’Ocupació i Afers Socials, organitza el dilluns 29 d’octubre a les 19h00 la taula rodona “Europa adverteix: més mercat únic, menys desigualtat” a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona.   
El divendres 19 d’octubre, a les 12h00, tindrà lloc el segon debat del cicle “Europa i el món: una mirada des del Parlament Europeu”, que coorganitzen l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el CIDOB. L'acte tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90). Es prega confirmar assistència indicant nom, cognom i DNI a epbarcelona@ep.europa.eu o al 93 272 20 44.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya organitzen el divendres 19 d’octubre a les 10h00 un esmorzar de premsa amb Florent Marcellesi, membre del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea. La trobada tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmar assistència indicant nom i cognoms i el mitjà de comunicació a epbarcelona@ep.europa.eu. Aforament limitat.  
Envelliment actiu
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i AGE Platform Europe, en el marc de les activitats sobre el Dia Internacional de la Gent Gran, organitzen el divendres 5 d’octubre, a les 12h00, un debat sobre envelliment actiu amb la participació de Verónica Lope (PPE), membre de la comissió d’Ocupació i Afers Socials del Parlament Europeu. Es prega confirmar assistència indicant nom, cognoms i DNI a manifestage2019@fundacioaroa.org.  
Cartell de l'acte
El divendres 21 de setembre, a les 12h00, tindrà lloc el primer debat de la segona edició del cicle “Europa i el món: una mirada des del Parlament Europeu”, que coorganitzen l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el CIDOB. El cicle, que es composarà de sis debats, tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90). Es prega confirmar assistència indicant nom, cognom i DNI a epbarcelona@ep.europa.eu o al 93 272 20 44.
Cartell de l'acte
El dilluns 17 de setembre a les 18h00 tindrà lloc a la sala d’actes del Museu Marítim de Barcelona el lliurament de les medalles del certamen per part d'eurodiputats a les tres entitats espanyoles guanyadores aquest 2018: la Fundació Arrels, el "Projecte Integra" de la Universitat Camilo José Cela de Madrid i la Unitat de Gestió Clínica de Medicina Maternofetal, Genètica i Reproducció (UGCMFG) de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla. Clourà l'acte la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz. Conduirà l'acte el periodista Xavier Graset. Es prega confirmació. Aforament limitat. 
Cartell de l'acte
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el divendres 6 de juliol a les 9:30 un esmorzar informatiu sobre les eleccions europees de l’any vinent amb el Jaume Duch, portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu, i el periodista Lluís Uría. La trobada tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90, 1er pis). Es requereix inscripció prèvia per correu electrònic, indicant nom, cognom i DNI a epbarcelona@ep.europa.eu; o per telèfon al 93 272 20 44. Aforament limitat.
isabelle Thomas (S&D) i Jordi Solé (Verds/ALE)
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona acull el divendres 29 de juny, a partir de les 09h30, un debat sobre les prioritats polítiques i els reptes comuns del pressupost de la UE posterior al 2020 amb la co-ponent al Parlament Europeu Isabelle Thomas (S&D, França) i el ponent a l’ombra per part del grup dels Verds/ALE, Jordi Solé. Es prega confirmar assistència indicant nom, cognoms i DNI a mroyo@assessoriaep.eu o trucant al 93 567 78 63.
L'eurodiputat Enrique Guerrero
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el dijous 28 de juny, a les 12h00, una trobada d’entitats humanitàries amb el ponent permanent per a l’ajuda humanitària del Parlament Europeu, el diputat Enrique Guerrero. El mandat del ponent inclou la defensa dels interessos pressupostaris, la supervisió dels programes i el manteniment de contactes estrets amb la comunitat d’ajuda humanitària.
Dia d'Europa
L’equip “Mapamundi”, de l’Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès ha estat el guanyador a Catalunya de la XXIV edició del concurs Euroscola. Els deu alumnes d’aquest centre viatjaran a Estrasburg juntament amb els altres 18 equips guardonats de la resta d’Espanya. La visita els permetrà conèixer de primera mà la seu oficial del Parlament Europeu i participar al curs 2018/2019 d’una jornada de simulació per a joves dels 28 Estats membres de la UE.
Griselda Pastor
El divendres 15 de juny, a les 12h00, tindrà lloc el lliurament del premi “Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2018”, que atorga l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), a la periodista Griselda Pastor,  corresponsal de la Cadena SER a Brussel·les. L’acte es farà a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmar assistència indicant nom i cognom i DNI a apec@periodistes.org
Invitació
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona acull el dijous 14 de juny, a les 19h30, la cloenda del cicle “Celebrar Europa”, que organitza el Centre Lliure, Art i Cultura (CLAC), amb la participació de Javier Nart, vicepresident del grup de l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa (ALDE) al Parlament Europeu. L'acte tindrà lloc a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmar assistència indicant nom i cognom i DNI a prensaclac@gmail.com   
Temes de treball del 2018
A un any de les eleccions europees, joves de tot el món es reuniran a Estrasburg per discutir les seves prioritats per al futur d'Europa.
Javi López
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona acull el dijous 31 de maig, a les 19h00, la presentació del document “Longevitat, un motor de canvi per a la societat”, que organitza la Cooperativa d’Idees per Barcelona, amb la participació de l’eurodiputat Javi López (S&D), membre de la comissió d’Ocupació i Afers Socials. L’acte tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmació indicant nom i cognoms i número de DNI a cooperativaideesbcn@gmail.com   
Concurs articles UE
Les institucions europees a Barcelona llancen aquest Sant Jordi l'onzena edició del Concurs d'Articles sobre la UE, una iniciativa que vol encoratjar els joves universitaris o recent llicenciats a pensar i a escriure sobre la Unió Europea. Els joves de fins a trenta anys que hi vulguin participar podran fer-ho enviant un article periodístic fins el proper 27 de maig. Aquest certamen s'organitza amb la col·laboració de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i del diari ARA.
Programa del debat
Esglobal, juntament amb l'IBEI i l'oficina del Parlament Europeu a Barcelona, coorganitzen un debat sobre igualtat de gènere i drets socials a la Unió Europea, en el marc del programa de televisió espanyol "Tengo una pregunta para usted". L'acte tindrà lloc al Campus de la Ciutadella de la UPF el proper 11 de maig a les 11h30.
Cartell de la Jornada
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona col·labora en la jornada sobre economia circular i emprenedoria que tindrà lloc a Tarragona el proper divendres 11 de maig, a partir de les 10h00. L’acte comptarà amb la participació de l’eurodiputat Francesc Gambús, membre de la comissió de Medi Ambient.
Dia d'Europa
El pavelló Mies van der Rohe serà l'escenari, el proper dimecres 9 de maig, de la celebració del Dia d'Europa que organitzen les institucions europees a Barcelona. Al llarg del matí diverses activitats obertes al públic serviran per commemorar el 9 de maig i al migdia hi haurà l'acte institucional amb la participació de la presidenta de la comissió d'Afers Constitucionals del Parlament Europeu, Danuta Hübner; la regidora de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez Castaño; el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas; i la directora de la Fundació Mies van der Rohe, Anna Ramos.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) organitzen el dimarts 8 de maig, a les 19h00, el debat-diàleg “Europa, Quina Europa?”, amb Danuta Hübner i Daniel Innerarity per commemorar el Dia d’Europa. L’acte tindrà lloc a l’Aula 2 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Es prega confirmació prèvia. Aforament limitat.
Premi Públic Jove Europeu
L'acte comptarà amb la presència d'un centenar de joves d’entre 12 i 14 anys, que visualitzaran i debatran sobre els tres films nominats a millor pel·lícula juvenil europea de l’any. La benvinguda anirà a càrrec del director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, i l’eurodiputat Ramon Tremosa. L’actriu Elisabet Casanovas també participarà a la jornada explicant la seva experiència als joves membres del jurat.
L’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, acull el divendres 4 de maig pel matí una jornada de debat amb entitats sobre l’aplicació del Pilar Europeu de Drets Social amb la diputada Maria João Rodrigues, qui fou ponent de la resolució del Parlament Europeu al respecte. Organitzen l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya. Es prega confirmació prèvia. Aforament limitat.
Europa After Work amb Bodil Valero
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona en col·laboració amb la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org et convida als Europa After Work: un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants universitaris, joves professionals, politòlegs, periodistes, bloguers i professors.
L'eurodiputat Javi López
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el dijous 12 d’abril, a les 18h30, una presentació-col·loqui de l’informe “sobre la lluita contra les desigualtats per impulsar la creació d’ocupació i el creixement”, del qual n’és ponent l’eurodiputat Javi López, del grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates. L’acte tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmació al 93 272 20 44 o a epbarcelona@ep.europa.eu  
Francesc Gambús   .
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza aquest divendres, 6 d’abril, a les 10h30 un esmorzar de premsa amb l’eurodiputat Francesc Gambús, membre del grup del Partit Popular Europeu (PPE) i titular de la comissió de Medi Ambient, sobre el paquet legislatiu en gestió dels residus i l’economia circular que el Parlament Europeu adoptarà en la propera sessió plenària, del 16 al 19 d’abril a Estrasburg. La trobada tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmar assistència indicant nom i cognoms i el mitjà de comunicació a epbarcelona@ep.europa.eu. Aforament limitat.    
.
El dimecres 21 de març el Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona acull la V Simulació del Parlament Europeu. Es tracta d’una activitat oberta a la ciutadania on estudiants de secundària i universitaris es posaran a la pell d'un eurodiputat per un dia i viuran des de dins com funciona aquesta institució.  
Ramon Tremosa.
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el divendres 16 de març a les 10h00 un esmorzar de premsa amb l’eurodiputat Ramon Tremosa, coordinador del grup de l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa (ALDE) a la comissió d’Afers Econòmics i Monetaris, per presentar l’informe anual sobre la política de competència, del qual n’és ponent. La trobada tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmar assistència indicant nom i cognoms i el mitjà de comunicació a epbarcelona@ep.europa.eu. Aforament limitat.  
Francesc Gambús intervenint en sessió plenària
L’Oficina parlamentària de l’eurodiputat Francesc Gambús (PPE) organitza un debat sobre la situació dels joves i la seva visió sobre la Unió Europea. L’acte tindrà lloc el divendres 23 de febrer a les 9h30 h a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Aforament limitat. Es prega confirmació indicant nom i cognoms i número de DNI a oficina@francescgambus.eu.
Europa After Work amb Santiago Fisas
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona en col·laboració amb la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org et convida als Europa After Work: un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants universitaris, joves professionals, politòlegs, periodistes, bloguers i professors.
Antonio Ledezma en el discurs d'acceptació del Premi Sàkharov 2017
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, el Memorial Xavier Batalla i l'Obra Social 'la Caixa' organitzen una conversa entre Antonio Ledezma, exalcalde de Caracas i que va rebre el Premi Sàkharov 2017 del Parlament Europeu en representació de l’oposició democràtica de Veneçuela, i Carlos Malamud, catedràtic d’Història d’Amèrica Llatina de la UNED i investigador de l’Instituto Elcano, que moderarà el periodista Xavier Mas de Xaxàs. L’acte tindrà lloc el dimarts 13 de febrer, a les 18h30, al Palau Macaya de Barcelona (Pg de Sant Joan, 108). Cal confirmar assistència online. Aforament limitat.
Javier Nart exposa la seva posició al ple
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el divendres 9 de febrer, de 12h00 a 14h00, una presentació-col·loqui sobre el projecte d’informe “sobre mesures per tallar les fonts d’ingressos dels jihadistes - combatre el finançament del terrorisme”, del qual és ponent l’eurodiputat Javier Nart, vicepresident del grup de l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa (ALDE). L’acte tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmació al 93 272 20 44 o a epbarcelona@ep.europa.eu
Josep-Maria Terricabras exposa la seva posició al ple
L'oficina parlamentària de l'eurodiputat Josep-Maria Terricabras organitza, conjuntament amb la Fundació Josep Irla, una taula rodona sobre reptes i propostes per a la política migratòria, aquest divendres, 2 de febrer, a les 18h00 a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90).
Ernest Urtasun exposa la seva posició al ple
L'oficina parlamentària de l'eurodiputat Ernest Urtasun (Verds/ALE), membre de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere, organitza aquest dijous, 25 de gener, a les 18h30, una taula rodona “Per una Fiscalitat Feminista a la UE" a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona.    
Beatriz Becerra exposa la seva posició al ple
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona acull divendres 19 de gener, a les 12h00, una presentació-col·loqui de l’informe “sobre la ciutadania de la UE 2017: Enfortint els drets dels ciutadans en una Unió de canvi democràtic”, aprovat el passat 12 de desembre, amb la seva ponent, l’eurodiputada Beatriz Becerra (ALDE), vicepresidenta de la subcomissió de Drets Humans. L’acte tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmació indicant nom i cognoms i número de DNI a beatriz.becerra-office@europarl.europa.eu.