skip to content
 
 
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
08/03/2021

Dilluns 8 de març, 10h00: Diàleg “Apoderament de les dones i lideratge durant la pandèmia”

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza dilluns 8 de març a les 10h00 un diàleg sobre la perspectiva de gènere en la crisi de la COVID-19 i el període posterior amb la participació de l’eurodiputada Diana Riba (Verds/ALE), la viròloga i investigadora al centre IRTA-CReSA Júlia Vergara-Alert i la cofundadora de l’Associació Mujeres Migrantes Diversas Carmen Juares. Modera la periodista i sociòloga Laura Aznar. La trobada es podrà seguir per streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu.

El Parlament Europeu va aprovar el 21 de gener una resolució on es destaca la importància de tenir en compte la qüestió de gènere en la resposta a la crisi de la COVID-19 per tal de garantir la protecció de les dones durant la pandèmia i també després.

En el marc del Dia Internacional de la Dona, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza una trobada amb la ponent a l’ombra per part del grup dels Verds/ALE d’aquest informe d’iniciativa, l’eurodiputada Diana Riba.

L’acte tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, de les 10h00 a les 11h15. Atenent a les mesures sanitàries per la COVID-19, l’esdeveniment es podrà seguir únicament en directe a través de les xarxes socials de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

El diàleg comptarà amb la participació de la viròloga i investigadora a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA-CReSA) Júlia Vergara-Alert i la cofundadora de l’Associació Mujeres Migrantes Diversas Carmen Juares. Modera la periodista i sociòloga Laura Aznar.

Debat al ple del 21 de gener de 2021

Intervenció de la diputada Diana Riba en nom del grup Verds/ALE durant el debat sobre perspectiva de gènere en la crisi de la COVID-19 i el període posterior: “Vull destacar l'actitud constructiva que hi ha hagut durant l'elaboració d'aquest informe. El resultat és un text ambiciós que demostra com la COVID-19 no ha fet més que eixamplar unes desigualtats de gènere que ja eren inacceptables abans de la pandèmia. Aquest informe fa una bona anàlisi de les conseqüències de la COVID des d'una perspectiva de gènere i, a més, fa propostes concretes per revertir, o al menys frenar, aquestes desigualtats. Tot i així, hem de lamentar dos aspectes. El primer, que l'informe arribi tard. Aquest text havia de servir per influir en els fons de recuperació, però la seva votació arriba quan els paquets i les mesures ja estan acordats. El segon, que hem perdut una oportunitat de reclamar un pacte assistencial, un pacte per a les cures que no només inverteixi en el sector de la cura, sinó que també fomenti una transició cap a una economia de la cura que posi el benestar i la vida de les persones al centre de totes les polítiques. Estic segura que tindrem ocasió per debatre sobre el pacte assistencial, perquè, d'ara endavant, ha de ser el tema central per la Unió”.

Pot recuperar el vídeo del debat del 21/01/2021 aquí i la transcripció aquí.