skip to content
 
09/05/2023

Oberta la convocatòria del programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu per al curs 2023-2024

Els centres interessats s'hi podran inscriure per al curs 2023-2024 fins l'1 de juny. La convocatòria està destinada a alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat i FP. El programa vol augmentar el coneixement d'Europa i la democràcia parlamentària entre els joves.

La Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu organitza, per novè any consecutiu, el programa educatiu "Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu" (EPAS), destinat als alumnes de centres d’educació secundària i de formació professional (4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat i FP). El programa té per objecte estimular el coneixement d'Europa i de la democràcia parlamentària europea entre el jovent, proporcionant-los un coneixement actiu de la Unió Europea, i del Parlament Europeu en particular. No es tracta només d'ensenyar dades sobre la Unió Europea, sinó també de donar-los l'oportunitat d'experimentar la ciutadania europea.

Els centres que participen al programa es comprometen a:

  • Assistir a una formació obligatòria a Madrid (amb les despeses cobertes pel Parlament Europeu) que se celebrarà a principis del curs 2023-2024.
  • Mantenir un InfoPoint sobre el Parlament Europeu actualitzat en el seu centre educatiu a un lloc visible.
  • Treballar amb uns materials online proporcionats pel Parlament Europeu.
  • Realitzar activitats durant el curs relacionades amb la Unió Europea.
  • Celebrar el 9 de maig al seu centre.

En aquest formulari s’inscriuran tots els centres escolars que desitgin incorporar-se al programa. Els centres que ja han estat Escoles Ambaixadores i van abandonar el programa ja no s'hi poden tornar a inscriure.

La data límit per realitzar la inscripció serà l'1 de juny de 2023 a les 18:00 h. Es donarà prioritat a les sol·licituds que es presentin abans en el temps. Si us plau, no completi el formulari exclusivament en majúscules. Es requeriran les següents dades: dades del centre, dades del coordinador, motivació de l’equip del centre i experiència europea del centre.

Entre els centres que s'hi inscriguin es realitzarà un procés de selecció amb una doble avaluació de les sol·licituds remeses, per la qual cosa preguem que aquestes siguin el més detallades i concretes possible. Per a triar els centres es tindran en compte la motivació, els recursos que es destinaran al programa, les activitats fetes sobre Europa, l'equilibri geogràfic, el tipus i entorn de centre, buscant un equilibri entre Comunitats Autònomes, zones urbanes i zones rurals. El nombre de places cada any és molt limitat.