skip to content
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
30/09/2022

Divendres 30 de setembre, 17h00: Diàleg “Cuba: La cultura com a motor de canvi”, amb Yunior García i Tilly Metz

Yunior García, promotor de les protestes del 2021 a Cuba per demanar eleccions lliures i la llibertat dels presos polítics, dialoga amb la presidenta de la delegació per a les Relacions amb els Països de l’Amèrica Central del Parlament Europeu, Tilly Metz, i amb Robert Mur, excorresponsal de La Vanguardia a Llatinoamèrica en el marc del cicle “Processos Democràtics. Democràcies en Procés”, que organitza Casa Amèrica Catalunya amb la col·laboració de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Entrada lliure amb aforament limitat.

Exiliat a Espanya des de novembre de 2021, l’actor i dramaturg cubà Yunior García Aguilera (Holguín, 1982) ha defensat el debat plural i la recerca de consensos. Va ser l’impulsor principal de la ‘Marcha Cívica por el Cambio’ del 15 de novembre, una iniciativa contra la violència, per exigir el respecte dels drets dels cubans, per intercedir per la resolució democràtica dels conflictes entre cubans, i per demanar la llibertat dels presos polítics. La marxa va ser declarada “il·lícita” per les autoritats cubanes i Yunior García va reaccionar anunciant que desfilaria sol amb una rosa blanca. El dia abans de de la marxa va denunciar que la seva casa estava bloquejada per agents de seguretat del règim, exemple dels assetjaments i amenaces que ha patit a conseqüència del seu activisme.

Diputada al Parlament Europeu des de 2018, Tilly Metz (Luxemburg, 1967) és la cap de la delegació per a les Relacions amb els Països de l’Amèrica Central del Parlament Europeu i membre dels grups dels Verds/Aliança Lliure Europea. Metz presideix les reunions periòdiques de la delegació a Brussel·les i Estrasburg i estableix l’agenda de treball amb els nou països que segueix aquesta delegació: Belize, Costa Rica, Cuba, República Dominicana, República del Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua i Panamà. La delegació segueix una àmplia varietat de qüestions a aquests països, que van des de la situació econòmica i política fins a qüestions socials, jurídiques i de drets humans. La delegació viatja una vegada a l’any a Amèrica Central, normalment visitant dos països.

L'acte tindrà lloc el divendres 30 de setembre, a les 17h00, a la seu de Casa Amèrica Catalunya (C/ Còrsega, 299, entresòl).

La trobada també es podrà seguir a través dels enllaços a YouTube i Facebook Live de Casa Amèrica Catalunya. 

Cicle “Processos Democràtics. Democràcies en Procés”
El cicle Processos Democràtics. Democràcies en Procés aborda els canvis democràtics que s’estan registrant a Llatinoamèrica durant 2022 i analitza l'impacte que aquests canvis poden tenir a la regió. El cicle considera tant els resultats a les urnes com l'empenta de la ciutadania atorgant una especial atenció a la consolidació dels nous lideratges femenins.