skip to content
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
01/05/2022

Les guanyadores del Premi del Públic LUX, a Filmin amb motiu del Dia d’Europa

Amb motiu del Dia d’Europa, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Filmin ofereixen un canal amb les pel·lícules guardonades amb el Premi LUX que es podrà veure de l’1 al 31 de maig. Qui no tingui subscripció podrà demanar algun dels 500 codis gratuïts disponibles per accedir-hi.

Des del 2007, el Parlament Europeu atorga anualment el Premi del Públic LUX a pel·lícules que, a través de les seves històries, contribueixen al debat públic europeu i la transmissió de la seva diversitat.

De l’1 al 31 de maig es podran veure a Filmin, deu de les tretze pel·lícules guanyadores del premi LUX de cinema del Parlament Europeu:

Les persones subscrites a Filmin tindran accés al canal Premi LUX. Per a qui no ho estigui, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona posa a disposició 500 codis, que donaran accés a aquest canal específic entre l’1 i el 31 de maig.

Com demanar el meu codi personal?

Pas 1: Omple aquest formulari. En un màxim de 24 h laborables rebràs per correu electrònic el teu codi.

Pas 2: Crea compte a Filmin i identificar-se (log in): www.filmin.es.

Pas 3: Introdueix el teu codi personal a www.filmin.es/codigo.

Pas 4: Posa’t còmode i gaudeix de les 10 pel·lícules que han estat guardonades amb el Premi LUX a www.filmin.es/pack/premios-lux.

Les nominades al Premi del Públic LUX 2022 a la Filmoteca

La Filmoteca de Catalunya acollirà al mes de maig la projecció gratuïta de les pel·lícules finalistes del Premi del Públic LUX 2022 del Parlament Europeu. Els dies 5, 12, i 19 de maig, a les 20h00 hores a la sala Chomón es projectaran ‘Quo Vadis, Aida?’, ‘Great Freedom (Grosse Freiheit)’ i ‘Flee’.

Entrades disponibles només a taquilla, màxim dues per persona.

Has vist alguna de les tres nominades? Vota per la teva preferida!

El Premi del Públic LUX s'atorga conjuntament amb els vots de la ciutadania europea i els diputats al Parlament Europeu, repartint-se la puntuació al 50%. Aquest nou format de votació es va estrenar l'edició passada.

Es podrà votar les tres pel·lícules a la pàgina web del premi amb una puntuació d’entre una fins a cinc estrelles, fins al 25 de maig. Entre els participants se sortejarà una entrada a la cerimònia d’entrega del Premi del Públic LUX, que se celebrarà el 8 de juny al Parlament Europeu a Estrasburg.