skip to content
 
 
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
27/11/2020

Divendres 27 de novembre: lliurament del premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2020 a Anna Bosch

Les representacions de les institucions europees a Barcelona col·laboren en el lliurament del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista concedit per l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), que en la seva edició d'enguany reconeix a la periodista Anna Bosch. L’acte tindrà lloc el divendres 27 de novembre a les 12.30h i es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Foto: Anna Surinyach / Revista 5W
Foto: Anna Surinyach / Revista 5W

L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) lliurarà el divendres 27 de novembre el Premi Ernest Udina a Anna Bosch, periodista amb una dilatada experiència com a corresponsal en diversos països. El jurat ha valorat el treball d'Anna Bosch com a corresponsal de TVE a Washington, Moscou i Londres, així com a enviada especial en diversos conflictes i com a reportera en diferents programes informatius. En destaca “el seu estil innovador i pròxim, que aconsegueix fer entenedores a l’audiència les complexes relacions internacionals”. La periodista va iniciar la seva carrera a la ràdio i va formar part de l’equip que va llançar Euronews abans de convertir-se en corresponsal de TVE i enviada especial per cobrir esdeveniments arreu del món. Actualment treballa a l’equip d’En Portada de RTVE dedicat a reportatges d’actualitat internacional i ha estat coautora del recent llibre publicat per 5W “Europa soy yo”.

Les personalitats que han rebut el premi Ernest Udina fins ara són: Jaume Arias, Margarita Rivière, l’Agence Europe, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis i Samuel Aranda, Can Dündar, Griselda Pastor i Jean Quatremer.

El Premi Ernest Udina compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la Representació de la Comissió Europea, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l’Ajuntament de Barcelona, el Diplocat i la Fundació Bancària “la Caixa”.