skip to content
 
 
 
09/06/2020

Oberta la convocatòria del programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu per al curs 2020-2021

Les escoles interessades podran inscriure's per al curs 2020-2021 fins al 30 de juny. La convocatòria està destinada a alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat i FP. El programa vol augmentar el coneixement d'Europa i la democràcia parlamentària entre els joves. 

Des d'aquesta setmana i fins al proper 30 de juny, els centres educatius interessats ja poden inscriure's al programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu per al curs 2020-2021. 

Aquest programa està destinat als alumnes de centres d'ensenyament secundari i de formació professional (4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat i FP). Té l'objectiu d'estimular el coneixement d'Europa i de la democràcia parlamentària entre els joves, proporcionant-los un coneixement actiu de la Unió Europea, i del Parlament Europeu en particular. No es tracta només d'ensenyar dades sobre la Unió Europea, sinó també de donar-los l'oportunitat d'experimentar la ciutadania europea. 

Els centres que participen al programa es comprometen al següent:
  • Assistir a una formació obligatòria a Madrid. 
  • Mantenir un InfoPoint sobre el Parlament Europeu actualitzat en el seu centre educatiu a un lloc visible.
  • Treballar amb uns materials online proporcionats pel Parlament Europeu. 
  • Realitzar activitats durant el curs relacionades amb la Unió Europea.
  • Celebrar el 9 de maig al seu centre.
L'Oficina del Parlament Europeu a Espanya organitza aquest programa per sisè any consecutiu. Durant el curs 2019-2020 van participar-hi 104 escoles espanyoles de totes les comunitats autònomes, organitzant iniciatives als centres educatius de forma presencial i online. Sis d'aquestes escoles són de Catalunya, dels municipis: Rubí, Salou, Sant Boi de Llobregat, Taradell, Vilafranca del Penedès i Vilassar de Mar. Moltes han tingut l'oportunitat de participar en el programa Euroscola, a Estrasburg, juntament amb altres centres educatius de tots els Estats membres.