skip to content
 
13/06/2022

El Parlament Europeu convoca un programa de formació per a joves periodistes

• Licitació dirigida a entitats amb experiència en el camp mediàtic i en formacions a professionals dels mitjans de comunicació
• Les organitzacions seleccionades s'encarregaran de la selecció de participants, la formació a nivell nacional i activitats de difusió de la mateixa
• La convocatòria està oberta fins al 8 de juliol

El Parlament Europeu ha publicat una licitació per a seleccionar organitzacions que posin en marxa la primera fase del Programa de Formació per a Joves Periodistes en 10 estats membres de la UE, entre els quals Espanya.

L’objectiu d’aquest programa de formació és complementar i aprofundir el coneixement que tenen els periodistes sobre els afers europeus i millorar les habilitats a l’hora d’explicar notícies relacionades amb la UE al públic.

El programa anirà dirigit a professionals en l’inici de la carrera periodística, amb base a l’estat membre en qüestió i amb capacitat com a multiplicadors clau i fonts informades.

Aquesta convocatòria de licitació està dirigida a entitats locals amb experiència demostrada en l’àmbit mediàtic i en l’organització de formacions per a professionals dels mitjans de comunicació.

Les organitzacions seleccionades seran responsables de l’organització de la formació a nivell nacional, la selecció de participants i les activitats de divulgació. Les organitzacions seleccionades hauran de proveir tot l’equipament i contingut necessaris per a dur a terme el servei.

Posteriorment, tindrà lloc una segona fase del programa de formació a Brussel·les o Estrasburg per al qual les organitzacions seleccionades hauran de proposar uns candidats d’entre els participants de la primera fase, tot i que l’organització d’aquesta segona fase correrà a càrrec del Parlament Europeu.

Les organitzacions seleccionades treballaran sota la supervisió directa de la Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu i, en particular, de l’Oficina del Parlament Europeu (EPLO) als estats membres corresponents.

Aquest programa de formació es realitzarà dues vegades l’any, dividits entre el primer i el segon semestre. S’espera que la primera edició tingui lloc abans de finals de l’any 2022.

El termini per a la presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria està obert fins al 8 de juliol. Els resultats es donaran a conèixer aproximadament el mes de setembre. Es pot plantejar qualsevol pregunta o dubte sobre la convocatòria en aquest enllaç sota la secció ‘Questions & Answers’ i després ‘Create a question’.