skip to content
 

Premi del Ciutadà Europeu 2023: convocatòria oberta

El Parlament Europeu convoca el Premi del Ciutadà Europeu 2023 que reconeix projectes que contribueixen a la cooperació europea i la promoció dels valors comuns de la UE.

 .

El Parlament Europeu ha obert el termini de sol·licituds del Premi del Ciutadà Europeu 2023 que guardona projectes dirigits per ciutadans i organitzacions de la Unió Europea que posen en pràctica la cooperació europea, l'enteniment mutu, la promoció dels valors comuns europeus i els drets fonamentals o que estiguin relacionats amb l'Any Europeu de les Capacitats.

Podran optar al guardó ciutadans europeus i grups, associacions i organitzacions amb personalitat jurídica sempre que estiguin registrats en un Estat membre de la Unió en la data de presentació de la seva candidatura o postulació.

Qualsevol persona, grup, organització o diputat al Parlament Europeu pot presentar una sol·licitud a través del portal d'inscripció fins a la fi del termini de sol·licitud, que acaba el pròxim 31 de març de 2023 a les 23.59 hores (CET).

Posteriorment, els projectes seran valorats per un jurat nacional compost per almenys tres diputats al Parlament Europeu, un representant d'una organització nacional de la societat civil i un representant d'una organització juvenil nacional.

En passades edicions, els guanyadors van abordar diverses temàtiques com la integració i l'assistència social, l'educació, el diàleg intercultural, l'art i la cultura, la protecció mediambiental i la memòria històrica. Enguany, el jurat prestarà especial atenció als projectes que mostrin solidaritat entre els ciutadans de la Unió Europea i fora d'ella.

En el cas d'Espanya, el Premi Ciutadà 2022 va reconèixer la iniciativa “Sóc Major, No Idiota” per garantir una atenció humana en les sucursals bancàries i el telèfon 116000 de la Fundació ANAR per a casos de desaparicions de menors.

L'Oficina del Parlament Europeu a Espanya organitzarà una cerimònia per lliurar el Premi Ciutadà 2023 als guardonats a Espanya. Així mateix, els guanyadors/as de cada Estat membre de la Unió Europea seran convidats a la cerimònia central de lliurament del premi el 7 de novembre de 2023 en el Parlament Europeu a Brussel·les.

Per a més informació, dirigeixi's a CitizensPrize@ep.europa.eu.