skip to content
 
 
 

Premi LUX 2019

La pel·lícula "God Exists, Her Name is Petrunya", una coproducció de Macedònia del Nord, Bèlgica, Eslovènia, Croàcia i França, ha rebut avui dimecres el Premi LUX de cinema 2019.
La Filmoteca de Catalunya acollirà durant el mes de novembre les Jornades LUX de Cinema, en què projectarà les pel·lícules finalistes i la guanyadora del Premi LUX 2019 de cinema del Parlament Europeu. Els dies 14, 21 i 28 de novembre, a les 20h00 a la Sala Chomón, es projectaran ‘El reino’, ‘God Exists, Her Name is Petrunya’, amb la presència de la seva directora, i ‘Cold Case Hammarskjöld’.
"El Reino", de Rodrigo Sorogoyen, competeix pel guardó del Parlament amb "Cold Case Hammarskjöld” i “God Exists, Her Name Is Petrunya”
Les 10 pel·lícules que componen el Premi LUX d'aquest any es presenten el 30 de juny al Festival Internacional de Cinema de Karlovy Vary (Txèquia). El Reino, de Rodrigo Sorogoyen, és una de les escollides.

Projeccions a La Filmoteca

El 28 de novembre conclouen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya amb la projecció de la tercera de les pel·lícules finalistes al Premi LUX de Cinema que el Parlament Europeu atorga anualment des del 2007. Es tracta del llargmetratge documental ‘Cold Case Hammarskjöld’ (2019) del cineasta i periodista danès Mads Brügger.
El 21 de novembre continuen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya amb la presentació de la segona de les tres pel·lícules finalistes al Premi LUX de Cinema que el Parlament Europeu atorga anualment des del 2007. En aquest cas, es projectarà el film ‘God Exists, Her Name Is Petrunya’ (2019) i anirà seguit d'un debat amb la seva directora, la cineasta de Macedònia del Nord Teona Strugar Mitevska. 
El 14 de novembre arrenca una nova edició de les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, en què es projectaran les tres pel·lícules finalistes al Premi LUX de Cinema que el Parlament Europeu atorga anualment des del 2007. En la primera jornada del cicle es projectarà ‘El Reino’ (2018) de Rodrigo Sorogoyen, el primer llargmetratge espanyol finalista en aquest guardó. La presentació d'aquesta nova edició anirà a càrrec de l’eurodiputada Diana Riba i del director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.