skip to content
 
 
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
14/11/2019

Premi LUX - Dijous 14 de novembre, ‘El Reino’

El 14 de novembre arrenca una nova edició de les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, en què es projectaran les tres pel·lícules finalistes al Premi LUX de Cinema que el Parlament Europeu atorga anualment des del 2007. En la primera jornada del cicle es projectarà ‘El Reino’ (2018) de Rodrigo Sorogoyen, el primer llargmetratge espanyol finalista en aquest guardó. La presentació d'aquesta nova edició anirà a càrrec de l’eurodiputada Diana Riba i del director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.

Dijous 14 de novembre, a les 20h00

Filmoteca de Catalunya (Sala Chomón). Plaça Salvador Seguí, 1-9, Barcelona

Sessió gratuïta. Aforament limitat. Cal recollir l'entrada a la taquilla el mateix dia de la projecció.

 

‘El Reino’

 • Direcció: Rodrigo Sorogoyen
 • Any d'estrena: 2018
 • Guió: Isabel Peña i Rodrigo Sorogoyen
 • Elenc: Antonio de la Torre, Mónica López, José María Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener, Bárbara Lennie, Luis Zahera, Francisco Reyes, María de Nati, Paco Revilla, Sonia Almarcha, David Lorente, Andrés Lima, Oscar de la Fuente
 • Fotografia: Alex de Pablo
 • Música: Olivier Arson
 • Productors: Gerardo Herrero (Tornasol), Mikel Lejarza (Atresmedia Cine), Mercedes Gamero (Atresmedia Cine)
 • Coproductors: Jean Labadie (Le Pacte), Anne-Laure Labadie (Le Pacte), Stéphane Sorlat (Mondex & Cie)
 • Producció: Tornasol (España), Trianera PC AIE (España), Atresmedia Cine (España). En col·laboració amb: Le Pacte (Francia), Mondex & Cie (Francia), Bowfinger (España)
 • Distribució: Warner Bros
 • Països: Espanya i França 
 • Versió original: castellà
 • Durada: 122’
 • Gènere: ficció, suspens

Sinopsi

El polític local Manuel López Vidal té un futur prometedor. Audaç i amb bona presència, tot apunta que heretarà el càrrec d'un potentat regional. La seva trajectòria ascendent, però, es veu abruptament truncada quan surt a la llum un escàndol de corrupció en què està implicat. A mesura que es multipliquen les revelacions, el seu partit (el nom i posicionament en l'espectre polític mai se'ns desvetllen) decideix desfer-se de les «pomes podrides». Manuel està acorralat: confiava en comptar almenys amb el suport tàcit dels seus companys de partit, però en comptes d'això es troba aïllat i s’intenta protegir amenaçant amb destapar tots els negocis bruts en què està enfangada la seva formació política.

'El Reino’ és una pel·lícula d'intriga que posa en evidència la corrupció que corroeix a la classe política, mostrant de forma descarnada com la gangrena de la corrupció s'estén, com si res, entre unes persones convençudes que determinats comportaments són perfectament normals. Antonio de la Torre representa de forma magistral el paper d'un home desesperat decidit a no pagar el preu de la seva pròpia vanitat.

 

 

Com s’escullen les pel·lícules finalistes dels Premis LUX?

Cada any a l’abril, un total de 20 experts de la indústria cinematogràfica es reuneixen a Brussel·les per debatre sobre més de cinquanta candidatures. Durant el festival de cinema, al juliol, de Karlovy Vary, s’anuncia una selecció oficial de deu pel·lícules aspirants al premi europeu. És durant el Festival Internacional de Cinema de Venècia que s’escullen els tres films finalistes, que es projectaran durant les Jornades LUX de Cinema als vint-i-vuit Estats membre i en les vint-i-quatre llengües oficials de la UE. Finalment, al novembre, els eurodiputats voten al Parlament Europeu d’Estrasburg per escollir la pel·lícula guanyadora del Premi, que és anunciada pel president del Parlament.