skip to content
 
 
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
29/06/2018

Prioritats polítiques i reptes comuns del pressupost de la UE post 2020

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona acull el divendres 29 de juny, a partir de les 09h30, un debat sobre les prioritats polítiques i els reptes comuns del pressupost de la UE posterior al 2020 amb la co-ponent al Parlament Europeu Isabelle Thomas (S&D, França) i el ponent a l’ombra per part del grup dels Verds/ALE, Jordi Solé. Es prega confirmar assistència indicant nom, cognoms i DNI a mroyo@assessoriaep.eu o trucant al 93 567 78 63.

isabelle Thomas (S&D) i Jordi Solé (Verds/ALE)
isabelle Thomas (S&D) i Jordi Solé (Verds/ALE)

El 30 de maig el Parlament Europeu va adoptar una resolució no legislativa sobre el proper Marc Financer Plurianual, de 2021-2027, i sobre la reforma del sistema de recursos propis, que va ser aprovada amb 409 vots a favor, 213 en contra i 61 abstencions. En relació amb la proposta presentada per la Comissió Europea, el Parlament Europeu vol triplicar el pressupost per a Erasmus+, doblar els fons específics per a pimes i per a fer front a la desocupació dels joves, i que el pressupost per a innovació augmenti, almenys, el 50%. L’Eurocambra també reclama més fons per a polítiques de seguretat, migració i relacions exteriors.

Prèviament, el 14 de març, el Parlament Europeu fixava la seva posició sobre el pressupost de la UE posterior a 2020, amb un informe del qual n’era co-ponent la diputada Isabelle Thomas (S&D) i ponent a l’ombra per part del grup dels Verds/ALE el diputat Jordi Solé, ambdós membre de la comissió de Pressupostos.

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona acull el divendres 29 de juny un debat amb la participació dels dos diputats, on també hi participarà el secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos. Organitza el grup dels Verds / Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu. L'acte comptarà amb interpretació del francès al català.