skip to content
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
29/04/2019

Simulació del Parlament Europeu a la UAB

El dilluns 29 d'abril, la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acull d’11h00 a 17h00 una simulació del Parlament Europeu. Es tracta d’una activitat en què estudiants universitaris es posaran a la pell d'un eurodiputat per un dia i viuran des de dins com funciona aquesta institució.  

La Càtedra Jean Monnet EUPOL i el Centre de Documentació Europea de la UAB organitzen per primera vegada a la Universitat Autònoma de Barcelona una simulació de la feina que es realitza al Parlament Europeu. Els protagonistes de l’activitat seran estudiants de l’assignatura Institucions i Política de la Unió Europea, impartida per la professora associada Núria Font Borràs.

Debat al voltant de l'actualitat europea i el territori

De la mateixa manera que els eurodiputats en seu parlamentària, els participants debatran qüestions d'actualitat europea i el territori. En la simulació, els estudiants també hauran de treballar en el marc dels grups polítics i les comissions sectorials: en concret, simularan ser membres dels partits dels Socialdemòcrates Europeus (S&D), els Liberals Europeus (ALDE), l’Esquerra Verda/Aliança Lliure Europea (Verds/ALE) i els Democristians Europeus (PPE) i els Conservadors i Reformistes (ECR); pel que fa a les comissions, hauran de debatre sobre drets de la dona; medi ambient, salut pública i seguretat alimentària; ocupació i afers socials.

Al final de la jornada, reproduint la dinàmica parlamentària d'Estrasburg, es farà una sessió plenària on es presentaran i es votaran les propostes treballades en les comissions sectorials, debatudes amb els grups polítics.

Més informació a la pàgina web de l'activitat.