skip to content
 
 
 

Subvencions per al cofinançament de projectes de comunicació 2020-2022

La Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu ha obert una nova convocatòria de subvencions a l'àrea de comunicació pel període 2020-2022. La convocatòria permetrà cofinançar projectes de comunicació en televisió, ràdio, premsa i mitjans digitals, que vagin dirigits a promoure i ampliar el coneixement d'aquesta institució i l'activitat legislativa que desenvolupa.

 .

El termini per presentar els projectes estarà obert del 15 de juny al 31 de juliol. Per la seva part els projectes han de suposar un subministrament regular d'informació plural, apartidista i veraç sobre la Unió Europea (i el seu futur) que mostrin l'impacte i la rellevància de les accions de l'Eurocambra a la vida diària de la ciutadania, que ajudi a conscienciar sobre el seu paper com a veu de la ciutadania i promogui un debat públic sobre la UE.

A més han d'estar dirigits principalment a la ciutadania europea que s'ha tornat més escèptica o reticent cap a la Unió Europea, especialment després del brot de la pandèmia del COVID-19, així com a ciutadania oberta a escoltar missatges sobre la UE i que mostri interès en assumptes europeus. 

Aquesta convocatòria està oberta a tots els mitjans de comunicació que compleixin amb els criteris especificats al document que es poden trobar a la pàgina web del Parlament Europeu dedicada a subvencions. Els principals aspectes que es tindran en compte a l'avaluació serà l'audiència del mitjà, la rellevància de l'acció proposada i la qualitat de la mateixa.

 

Presentació de projectes

Els projectes de la convocatòria per mitjans de comunicació es podran presentar entre el 15 de juny i el 31 de juliol de 2020. Seran avaluats durant l'estiu i es preveu que es notifiquin els resultats a les persones interessades durant el mes de setembre. 

La duració dels projectes serà d'un màxim de 20 mesos i el seu període d'implementació serà de l'1 d'octubre de 2020 al 30 de juny de 2022. El cofinançament podrà cobrir fins un màxim del 80% del cost de l'acció.

La proposta haurà de presentar-se en anglès, encara que els documents acreditatius sí podran presentar-se en qualsevol idioma oficial de la Unió Europeai/o co-oficials dels Estats membres, excepte els documents presentats per demostrar la capacitat financera i operativa de la persona sol·licitant (consulti els detalls a les bases de la convocatòria).

 

Més informació, bases i formulari de la convocatòria

Trobarà tota la documentació a omplir així com més informació sobre la convocatòria en aquest enllaç sota l'epígraf “Call for proposals for the co-financing of media actions under the multiannual work programme for grants in the area of communication 2020-2021”.

La sol·licitud haurà d'enviar-se al correu dgcomm-egrants@ep.europa.eu

Tota qüestió sobre aquesta convocatòria de subvencions ha de dirigir-se en anglès o francès a dgcomm-subvention@ep.europa.eu. Rebrà resposta en un temps màxim de 5 dies laborables.