skip to content
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Agenda

Aquí trobareu informació sobre les activitats organitzades per l'oficina o realitzades amb la nostra col·laboració que tindran lloc pròximament.

 .
Amb motiu del Dia d’Europa, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Filmin ofereixen un canal amb les pel·lícules guardonades amb el Premi LUX que es podrà veure de l’1 al 31 de maig. Qui no tingui subscripció podrà demanar algun dels 500 codis gratuïts disponibles per accedir-hi.
El 19 de maig finalitzen les Jornades LUX de Cinema de la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la tercera pel·lícula candidata al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. Es tracta del film ‘Flee’ (2021), del cineasta danès Jonas Poher Rasmussen.
 .

Activitats passades

El 12 de maig continuen les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la segona de les tres pel·lícules candidates al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. En aquesta ocasió es projectarà ‘Great Freedom (Grosse Freiheit)’ (2021), del cineasta austríac Sebastian Meise.
En el marc de les activitats de commemoració del Dia d’Europa, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, en col·laboració amb la Llibreria Byron, organitza el dilluns 9 de maig, a les 19h00, el cafè-teatre “La idea d'Europa”, de George Steiner, a la Llibreria Byron (carrer de Casanova, 32 Barcelona). L’entrada és gratuïta, amb reserva prèvia.
Les representacions de les institucions europees a Barcelona celebren el Dia d’Europa amb un acte institucional el dilluns 9 de maig a les 12h00 a l’auditori de la Pedrera, que comptarà amb una ponència del politòleg Pablo Simón i un diàleg amb la politòloga Nahi Drammeh, la periodista i escriptora Margaryta Yakovenko i el filòsof Eudald Espluga. Inscripcions fins omplir aforament al formulari http://eptwitter.eu/DiaEuropa2022
El 5 de maig arrenca una nova edició de les Jornades LUX de Cinema a la Filmoteca de Catalunya, en què es projectaran les tres pel·lícules candidates al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. En la primera jornada del cicle es projectarà el film ‘Quo vadis, Aida?’ (2020), i anirà seguit d'un debat amb la seva directora, la cineasta bosniana Jasmila Žbanić.
Europe Direct Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona van celebrar el matí del dimecres 27 d’abril, una nova edició de la simulació del Parlament Europeu. Aquesta activitat permet als estudiants aprendre l’estructura i les funcions del Parlament Europeu i la tasca de les persones que el representen.
Política&Prosa, amb la col·laboració de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitza el divendres 22 d’abril a les 17h30 a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, una edició dels #DiàlegsPolíticaProsa centrada en la invasió russa d’Ucraïna i el paper de la UE, que protagonitzaran el portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch, i el periodista Lluís Bassets. Inscripcions fins omplir aforament a http://eptwitter.eu/DiàlegsPolíticaProsa
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org i l’associació de joves Equipo Europa organitzen una nova edició dels “Europa After Work”, en aquesta ocasió centrada en la invasió russa d’Ucraïna i amb la participació de la investigadora Carmen Claudín i el periodista Félix Flores. Es requereix inscripció prèvia.
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), amb la col·laboració de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitza una conferència online (Zoom) sobre la repercussió internacional de la sortida de Rússia del Consell d’Europa. L’acte comptarà amb la participació de l’eurodiputat Javier Nart (Renew Europe). Cal inscripció prèvia.
La Fundació Institut d’Estudis Nord-americans, amb la col·laboració de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitza el divendres 4 de març la jornada “2022 The Year of European Defense”, de 9h30 a 13h15 al Palau Macaya. L’acte comptarà amb la participació telemàtica de Tom Vandenkendelaere, president de la delegació per a les relacions amb l'Assemblea Parlamentària de l'OTAN. Inscripcions obertes fins a omplir aforament.
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza dijous 3 de març a les 18h30 la presentació-diàleg de l’informe “sobre la pobresa de les dones a Europa”, amb la seva ponent, Lina Gálvez Muñoz (S&D). També hi participaran representants d'entitats que treballen per fer efectius els drets econòmics i socials de les dones. Es requereix inscripció per assistència presencial. També es podrà seguir per streaming a youtube.com/ParlamentEuropeu.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la plataforma d'estudiants universitaris Deba-t.org i l’associació de joves Equipo Europa reprenen els “Europa After Work”, un espai de debat i reflexió, especialment adreçat a estudiants, joves professionals, politòlegs i periodistes. La propera sessió se centrarà en la Conferència sobre el Futur d’Europa. Es requereix inscripció prèvia.
Elisa Loncón, expresidenta de la Convenció Constitucional xilena, pronunciarà la conferència inaugural del cicle “Processos Democràtics. Democràcies en Procés”, que organitza Casa Amèrica Catalunya, amb la col·laboració de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, en la qual també participarà Inma Rodríguez-Piñero, diputada en el Parlament Europeu des de 2014 i presidenta la Delegació en la Comissió Parlamentària Mixta UE-Xile. Es requereix inscripció prèvia per assistir a l'acte, que també podrà seguir-se a través del YouTube i Facebook Live de Casa Amèrica Catalunya.