skip to content
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
24/03/2017

AVÍS D’IMATGES: 60 aniversari dels Tractats de Roma

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, els líders dels grups polítics a la Cambra i els membres de la Mesa es reuniran avui divendres amb el president d’Itàlia, Sergio Mattarella, i les principals autoritats del país transalpí, i participaran demà de la celebració del 60 aniversari dels Tractats de Roma. Imatges per EbS, webstream i a la pàgina audiovisual del Parlament Europeu.

 .

Avui el president del Parlament Europeu, els vice-presidents, els qüestors i líders dels grups polítics (és a dir, els eurodiputats que representen la Conferència de President i la Mesa de la institució) es reuniran a les 14h30 amb el primer ministre italià, Paolo Gentiloni, a Norcia, a la província de Perugia, municipi fortament colpejat l’any passat per terratrèmols. Tot seguit hi haurà un punt de premsa. Per la tarda, a Roma, els eurodiputats es reuniran amb el president italià, Sergio Mattarella, el president del Senat, Pietro Grasso i la presidenta del Parlament, Laura Boldrini. Imatges per EbS.

També avui, els caps d’Estat i/o de Govern, el president Tajani, el president del Consell, Donald Tusk, el president maltès (qui ostenta la presidència rotatòria de la UE), Joseph Muscat, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, es reuniran a les 18h00 amb el Papa Francesc al Vaticà. Imatges en directe per Europe by Satellite (EbS) i webstream.

 

Cerimònia dels 60 anys

Demà dissabte, 25 de març, els líders del Parlament Europeu participaran a la celebració dels 60 anys dels Tractats de Roma a la capital italiana, de 9h00 a 10h30. El president Tajani pronunciarà un discurs i signarà la Declaració de Roma en nom del Parlament Europeu. També hi haurà una roda de premsa conjunta a migdia dels quatre presidents: Tajani, Juncker, Tusk i Muscat. Imatges en directe per webstream de la cerimònia i de la roda de premsa i per EbS.

Pots consultar l’agenda de la cimera europea de demà a Roma en aquest enllaç de la web del Consell.

Totes les imatges estaran disponibles també a la pàgina audiovisual del Parlament Europeu: http://audiovisual.europarl.europa.eu/60th-rome-treaties

 

Tractats de Roma

El 25 de març de 1957 es van signar a Roma dos tractats: d’una banda, el Tractat constitutiu de la Comunitat Econòmica Europea (CEE), que reunia França, Alemanya, Itàlia i els països del Benelux (Bèlgica, Països Baixos i Luxemburg) en una comunitat que tenia per objectiu la integració a través dels intercanvis amb fins d'expansió econòmica; i, d’altra banda, el Tractat constitutiu de la Comunitat Europea d’Energia Atòmica, més conegut com ‘Euratom’, que va ser creat en un principi per coordinar els programes d’investigació dels Estats membres per a una utilització pacífica de l'energia nuclear. Ambdós Tractats, el Tractat CEE i Euratom, constitueixen els famosos “Tractats de Roma”, els quals van assentar les bases de la nostra Unió Europea i que van iniciar el període de pau més llarg de la història d’Europa.