skip to content
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 

Acreditacions

Centre de premsa a Brussel·les
Centre de premsa a Brussel·les

Els periodistes, fotògrafs i equips audiovisuals que no disposen d'una acreditació interinstitucional han de sol·licitar una acreditació i/o un permís especial audiovisual per entrar i treballar a les instal·lacions del Parlament.

Hi ha dos tipus d'acreditació per al Parlament Europeu:

  • Acreditació puntual
  • Acreditació anual

Tots els periodistes acreditats per accedir al Parlament Europeu poden utilitzar les instal·lacions que la institució posa a disposició dels mitjans de comunicació.

Acreditació puntual per al Parlament Europeu

L'acreditació puntual és vàlida per a un dia, i fins a la fi de la mateixa setmana.

Els periodistes desplaçats a Brussel·les, Estrasburg o Luxemburg poden obtenir una acreditació per al Parlament Europeu per a una reunió, un esdeveniment o una sessió concreta. Per a això, hauran de registrar-se i crear un compte personal en aquest enllaç. El registre es confirmarà mitjançant un correu electrònic enviat des de noreply@europarl.europa.eu. Un cop validada el compte, es podrà procedir a sol·licitar l'acreditació a l'esmentada pàgina web.

Per completar el registre, els periodistes han de facilitar:

  • una fotografia mida carnet, ràtio 3x4, format jpeg i +/- 100 KB
  • número de document d'identitat i data d'expiració
  • còpia del seu carnet de premsa, o una carta del redactor en cap del mitjà.

Un cop validada la sol·licitud, l'acreditació es podrà recollir a l'oficina d'acreditació (vegi detalls més avall) mitjançant la presentació d'un document d'identitat vàlid.

Acreditació anual per al Parlament Europeu

Els periodistes que cobreixen amb regularitat les activitats del Parlament i/o viuen a Brussel·les, Luxemburg o Estrasburg poden obtenir una acreditació anual per al Parlament, vàlida per a les tres seus.

Abans de sol·licitar-la, llegiu si us plau les normes. El formulari de sol·licitud per a l'acreditació anual està disponible aquí.

Autorització per gravar / fer fotografies

Els periodistes, fotògrafs de premsa i càmeres que desitgin gravar o fer fotografies al Parlament Europeu han de tenir un permís específic per fer-ho. Aquesta autorització també s'obté a les oficines d'acreditació. Es pot sol·licitar per avançat a media.accreditation@ep.europa.eu. Els periodistes han de signar i respectar les regles per a fotògrafs i equips de televisió.

Autorització per gravar / fer fotografies per professionals que no representen a mitjans de comunicació

Els fotògrafs i operadors de càmera presents al Parlament a invitació d'eurodiputats o dels serveis de la Cambra (l'autoritat sol·licitant) per a esdeveniments, comunicació o tasques promocionals han de disposar d'un permís especial per a professionals que no representen a mitjans de comunicació. El permís s'ha de sol·licitar amb almenys 24 hores d'antelació a la direcció media.accreditation@ep.europa.eu. Aquest permís no dóna accés a les instal·lacions del Parlament Europeu. L'autoritat sol·licitant ha demanar l'autorització d'entrada per als visitants. L'autoritat sol·licitant serà responsable de supervisar les gravacions i de garantir el compliment de les regles sobre enregistraments de professionals que no representen a mitjans de comunicació.

 

Oficines d'acreditació: horari

Brussel·les: oficina d'acreditació per a mitjans de comunicació, PHS -1C029, entrada de premsa / visitants, edifici Paul-Henri Spaak, rue Wiertz.

Dilluns-Dijous: 08h30 -17h45; Divendres 08h30-13h00

Estrasburg (només durant la sessió plenària): entrada de premsa, edifici Louise Weis (LOW). Primera entrada a l'esquerra dins el pati central (Àgora Bronislaw Geremek).

Dilluns: 12h00 - 20h00

Dimarts-Dimecres: 08h00- 20h00

Dijous: 08h00 - tancament de la sessió plenària

Eleccions europees 2019: normes especials

Els periodistes, inclosos els corresponsals que compten amb una acreditació interinstitucional, han de sol·licitar una acreditació especial per accedir al Parlament Europeu des del 23 i fins al 27 de maig.

Llegiu la informació detallada sobre el procediment d'acreditació especial per a les eleccions europees.

 

Pàgines relacionades:

Acreditació interinstitucional - Comissió Europea

Acreditació per al Consell Europeu

 

 .