skip to content
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
11/07/2022

Aquesta setmana al Parlament Europeu (11 - 17 juliol)

Els eurodiputats continuaran debatent sobre el paquet de mesures Fit for 55, les conseqüències de l'atac rus a Ucraïna i el programari Pegasus. Així mateix tractaran qüestions com la desforastació global, la COVID-19 i debatran amb el secretari general de l'ONU, Jens Stoltenberg, sobre la cooperació UE-OTAN

Objectiu 55: negociacions amb els estats membres. Després que el Parlament i els estats membres acordessin respectivament les seves posicions al juny, començaran, sota la presidència de la República Txeca, les negociacions sobre el Sistema de comerç de drets d'emissió (ETS, en les sigles en anglès) i el Mecanisme d'ajustament a la frontera per a emissions de carboni (CBAM, en les sigles en anglès).
Dilluns 11 de juliol

Amèrica llatina. La subcomissió de drets humans debat, entre altres coses, sobre la situació actual dels drets humans a Cuba un any després de les protestes pacífiques de l'11 de juliol de 2021 i sobre les conclusions de l'anomenada Comissió de la veritat a Colòmbia.
Dimarts 12 de juliol a les 09h00

Drets de les dones ucraïneses que fugen de la guerra. Els eurodiputats debatran amb parlamentaris nacionals sobre els drets de les dones ucraïneses que fugen de la guerra, especialment sobre les condicions de recepció, l'accés a la protecció social, el mercat laboral, l'habitatge, la cura dels nens i l'educació.
Dimarts 12 de juliol a les 14h30

Desforestació global. La comissió de Medi Ambient votarà sobre l'esborrany de legislació per a frenar la desforestació global impulsada per la UE, que suposa una contribució determinant a l'escalfament global. La nova llei farà que sigui obligatori per a les empreses verificar (un procés també anomenat "diligència deguda") que els béns venuts a la UE no contribueixen a la destrucció de boscos fora de la UE.
Dimarts 12 de juliol a les 09h00

Pegasus/Israel. La comissió especial d'Investigació sobre l'ús de Pegasus i altres tecnologies d'espionatge organtiza l'audiència "Israel i els programes espia" de cara a preparar la visita d'una delegació d'aquesta comissió a Israel el 18-20 de juliol. Tant l'audiència com la delegació se centraran a trobar informació relacionada amb el mandat d'aquesta comissió i sobre dubtes relacionats amb la producció i l'ús de programes espia a Israel.
Dimarts 12 de juliol a les 15h00

Protecció del crèdit al consum. La comissió de Mercat Interior i Protecció al Consumidor votarà per a actualitzar les regles en línia de la UE que protegeixen els consumidors de l'endeutament com a resultat, per exemple, de préstecs, descoberts bancaris o targetes de crèdit.
Dimarts 12 de juliol a les 15h00 

Enquesta europea sobre hàbits de consum mediàtic dels ciutadans. El Parlament publica una enquesta especial de l'Eurobaròmetre sobre hàbits mediàtics, confiança en les fonts periodístiques i actituds cap a l'amenaça de la desinformació per part dels ciutadans europeus.
Dimarts 12 de juliol 

Objectiu 55/Eficiència energètica i energies renovables. La comissió d'Indústria, Investigació i Energia adoptarà la seva posició en dos esborranys d'informe que són part del paquet Objectiu 55 ("Fit for 55") per a combatre el canvi climàtic. Els eurodiputats votaran sobre els nous objectius de la UE per a accelerar el desplegament d'energies renovables i incrementar l'eficiència energètica. Les mesures també ajudaran a garantir la sobirania energètica de la UE i la seguretat en el context de la invasió russa a Ucraïna.
Dimecres 13 de juliol a les 09h00

Hongria/valors europeus. La comissió de Llibertats civils adoptarà un informe que detalla les amenaces sistèmiques als valors de la UE per part del govern hongarès. S'espera que els eurodiputats apuntin al fet que els estats membres haurien d'haver abordat la qüestió i subratllen que qualsevol endarreriment afegit suposaria una ruptura de l'estat de dret per part del propi Consell.
Dimecres 13 de juliol a les 09h00 

OTAN/Stoltenberg. La comissió de llibertats civils, junt a la subcomissió de Seguretat i Defensa i la delegació per a les relacions amb l'OTAN, debatran amb el secretari general de l'Aliança, Jens Stoltenberg, sobre la cooperació UE-OTAN i el resultat de la cimera del 28-30 de juny passat a Madrid.
Dimecres 13 de juliol

COVID-19. La comissió especial sobre la pandèmia de la COVID-19 mantindrà un debat amb la directora del Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC, en les sigles en anglès), amb el director general de l'Autoritat de Preparació i Resposta davant d'Emergències Sanitàries (HERA) i els caps d'epidemiologia de diversos països de la UE.
Dimecres 13 de juliol a les 09h00

Impacte COVID-19 en nens. La comissió de Cultura i Educació vota l'informe d'iniciativa legislativa sobre l'impacte en nens i joves dels tancaments d'activitats educatives, culturals, juvenils i esportives per la COVID-19.
Dimecres 13 de juliol a les 09h00

Peticions. La comissió de Peticions es reuneix dimecres i dijous per a estudiar una sèrie de propostes entre les quals n'hi ha quatre d'espanyoles: una sobre el manteniment, la millora i la modernització de la línia de ferrocarril Madrid-Cuenca-València; una altra sobre l'extensió de les línies de metro a Sevilla; una tercera sobre els nous dispositius autònoms intel·ligents de senyalització d'emergència als vehicles d'Europa i, finalment, sobre la necessitat de reconèixer les unions civils celebrades al Regne Unit a la resta d'estats membres de la Unió.
Dimecres 13 de juliol a les 09h00

Agenda de la presidenta. La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, farà dimarts la intervenció inaugural del Diàleg de l'Article 17 al Parlament Europeu (amb esglésies, associacions religioses o comunitats i organitzacions filosòfiques i aconfessionals) sobre la resposta humanitària a la guerra d'Ucraïna.