skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
12/04/2021

Aquesta setmana al Parlament Europeu (12-18 d'abril)

Les comissions parlamentàries es reuneixen aquesta setmana a Brussel·les per tractar, entre altres qüestions, el certificat de vacunació i el procediment accelerat per aprovar les noves versions de les vacunes per a les variants de la COVID-19. Els diputats organitzen la primera audiència de la iniciativa ciutadana que demana prohibir la cria d'animals en gàbies en tota la UE i estudiaran tres peticions espanyoles.

Certificat de vacunació. Per primera vegada, els eurodiputats de la comissió de Llibertats Civils debatran amb la Comissió Europea la recent proposta d'un Certificat Verd Digital per facilitar els viatges entre els Estats membre de la UE durant la pandèmia de la COVID-19. Els eurodiputats també debatran les implicacions d'aquest certificat en la privacitat de dades dels ciutadans amb el Supervisor Europeu de Protecció de Dades i el Comitè Europeu de Protecció de dades.
Dimarts 13 d'abril a partir de les 10.30 h.

Vacunes adaptades contra la COVID-19. La comissió de Medi Ambient i Salut Pública debatrà sobre el nou procediment per facilitar i accelerar l'àmplia aprovació de les vacunes adaptades contra les variants de la COVID-19.
Debat dijous al matí i vot divendres al matí.

Peticions. La comissió de Peticions analitza tres peticions espanyoles: (1) la presumpta discriminació laboral entre els funcionaris de presons a Catalunya per una suposada bretxa salarial així com pel dret a rebre “un salari digne, una formació adequada i assistència psicològica, mèdica i humana”; (2) la Plataforma Cinc Punts denuncia la imprecisió de la normativa sobre seguretat del transport escolar, que estaria permetent a aquestes empreses “obviar la seguretat” dels menors, com l'ús de cinturons i seients no aptes per a ells; (3) l'Associació Nacional de Víctimes de la Intervenció de Fòrum i Afinsa insta que Espanya es responsabilitzi de la desprotecció dels afectats per l'estafa de Fòrum Filatèlic i Afinsa. Agenda en detall i resum de les peticions.

Petició seguretat transport escolar - Dilluns 12 d'abril a partir de les 15.00 h.
Resta de peticions: dimarts 13 d'abril a partir de les 13.45 h.

Prohibició de la cria en gàbies. La Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) per prohibir a la UE la cria d'animals en gàbies serà debatuda en una audiència pública amb eurodiputats, comissaris, experts, representants d'altres institucions europees i els propis organitzadors de la ICE, que ha aconseguit prop d’1,4 milions de signatures.
Dijous 15 d'abril a partir de les 09.00 h.

Esdeveniments esportius. Donada la dificultat de frenar la retransmissió il·lícita d'esdeveniments esportius coberts per contractes d'exclusivitat, la comissió d'Assumptes Jurídics vota un informe sobre la retransmissió d'esdeveniments esportius en el context digital.
Dimarts 13 d'abril.

Corredor Mediterrani. El mateix dijous, el coordinador europeu per al corredor mediterrani, Péter Balász, compareix davant la comissió de Transports.

Brífing de premsa sobre Intel·ligència Artificial. Els principals eurodiputats involucrats en les resolucions recentment aprovades pel Parlament Europeu sobre la Intel·ligència Artificial, conversaran amb periodistes i respondran les seves preguntes abans de la presentació de la Comissió Europea de la proposta legislativa sobre IA, que tindrà lloc el 21 d'abril.
Dimecres 14 d'abril a partir de les 10.00 h.