skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
13/10/2020

Aquesta setmana al Parlament Europeu (12-18 d'octubre)

Els finalistes al premi Sàkharov a la llibertat de consciència, el programa EU4Health, el nou premi de periodisme Daphne Caruana Galizia i les preparacions per a la pròxima sessió plenària, entre els temes destacats de la setmana.

Dilluns, 12 d'octubre

Premi Sàkharov 2020. Les comissions d'Afers exteriors i de Desenvolupament van seleccionar als tres finalistes per al Premi Sàkharov 2020. L'oposició democràtica a Bielorússia, els activistes de Guapinol i Berta Cáceres, i Monsenyor Najeeb Moussa Michaeel, arquebisbe de Mossul (Iraq) són les tres candidatures al premi a la llibertat de consciència que el Parlament Europeu lliurarà al desembre.

Dimecres, 14 d'octubre

EU4Health. La comissió de Medi Ambient fixa posició sobre la proposta EU4Health, presentada en resposta a la pandèmia de COVID-19 i que busca reforçar la resistència dels sistemes sanitaris.


Dijous, 15 d'octubre

Polítiques econòmiques de la zona euro. Com a reacció a les previsions econòmiques de primavera de la Comissió Europea i a les expectatives de la major recessió econòmica de la història de la UE, la comissió d'Assumptes Econòmics i Monetaris votarà una sèrie de mesures que inclouran alinear el Pla de Recuperació amb el Pacte Verd, els drets socials i els valors fonamentals, així com la revisió del marc fiscal, el semestre europeu i la Unió Monetària.


Divendres, 16 d'octubre

Premi de Periodisme Daphne Caruana Galizia. Divendres 16 d'octubre, coincidint amb la data en la qual la periodista d’investigació maltesa i bloguera anticorrupció, Daphne Caruana Galizia, va ser assassinada en un atemptat amb cotxe bomba, es presenta el nou premi anual de Periodisme que porta el seu nom. El premi està dedicat a l'excel·lència periodística centrada en els principis i valors de la Unió Europea.


Preparacions per al ple.
Els grups polítics prepararan la sessió plenària del 19 al 23 d'octubre, en la qual els eurodiputats votaran sobre la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC) de la UE, els serveis digitals, la intel·ligència artificial, les relacions amb Bielorússia, sobre les maneres de detenir i revertir la desforestació global i sobre polítiques per a l'Eurozona en 2020. També debatran el programa de treball de la Comissió per a 2021, els acomiadaments de treballadors a causa del COVID-19 i comentaran els resultats de la cimera de la UE que se celebrarà els dies 15 i 16 d'octubre.