skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
26/10/2020

Aquesta setmana al Parlament Europeu (26-30 d'octubre)

Euroordre, protecció dels productes amb indicacions geogràfiques -com ara el cava- en l’acord UE-Xina, l’educació bilingüe a Catalunya, les reserves pesqueres del Mediterrani i l’impacte de la pandèmia en la democràcia, els drets fonamentals i la llibertat de premsa, entre els temes destacats de la setmana.

Euroordre. La comissió de Llibertats Civils debat les esmenes al projecte d’informe sobre l’aplicació de l’euroordre preparat per Javier Zarzalejos (PPE). Dilluns 26 d’octubre a les 16.50-17.30.

Tràfic d’éssers humans. Aquesta comissió també organitza una audiència sobre el tràfic d’éssers humans, en la qual participarà, entre d’altres, una representant de l’Associació espanyola per la prevenció, reintegració i atenció a les dones prostituïdes. Dilluns 26 d’octubre a les 17.30-18.45.

Protecció dels productes europeus a la Xina. La comissió de Comerç Internacional vota l’acord entre la UE i la Xina per protegir mútuament uns 200 productes amb indicacions geogràfiques, entre els quals el cava i el formatge manxec. És necessari el consentiment del Parlament per tal que aquest acord entri en vigor. Dimarts 27 d’octubre.

La COVID-19 i els valors europeus. La comissió de Llibertats vota sengles resolucions sobre les mesures d’emergència adoptades per lluitar contra la pandèmia i el seu impacte en la democràcia i els drets fonamentals, de la qual n’és ponent Juan Fernando López Aguilar (S&D), i sobre la llibertat de premsa, la protecció dels periodistes, el discurs de l’odi i la desinformació. Dimarts 27 d’octubre.

Reserves pesqueres al Mediterrani La comissió de Pesca debat sobre com recuperar les reserves pesqueres al Mediterrani. Parlaran amb diversos especialistes, entre els quals, Manuel Hidaldo, investigador de l’Institut espanyol d’Oceanografia, i José María Gallart, president de la Federació andalusa d’Associacions Pesqueres. Dimarts 27 d‘octubre de 9.00 a 11.00.

Peticions. La comissió de Peticions abordarà aquest dijous una petició de l’Assemblea per l’educació bilingüe sobre l’impacte de la immersió en català a l’escola a Catalunya. Dijous 29 d’octubre. Dimecres discutirà amb els peticionaris un seguit de peticions espanyoles sobre contaminació per lindà.