skip to content
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
10/01/2022

Aquesta setmana al Parlament Europeu (10 - 16 de gener)

Aquesta setmana es reuneixen les comissions parlamentàries a Brussel·les per abordar una proposta legislativa que garanteixi la transparència en la publicitat política, debatre els nous “recursos propis” per al pressupost de la UE i analitzar l'accés a les vacunes contra la COVID-19 en països en vies de desenvolupament. A més, els grups prepararan la sessió plenària de la setmana que ve, en la qual s'elegirà al president, vicepresidents i qüestors per a la segona part de la legislatura.

El PE celebra un ple especial el Dia Internacional de Commemoració de l'Holocaust, 77 anys després de l'alliberament d'Auschwitz © EU 21
El PE celebra un ple especial el Dia Internacional de Commemoració de l'Holocaust, 77 anys després de l'alliberament d'Auschwitz © EU 21

Publicitat política. La comissió de Mercat Interior debat, el dilluns 10 de gener, una proposta legislativa sobre la transparència i segmentació en la publicitat política.

Vacunes contra la COVID-19. Discussió en les comissions de Desenvolupament i Exteriors sobre l'accés a les vacunes als països en vies de desenvolupament.
Dijous 13 de gener a les 10.30.

Noves fonts d'ingressos. La Comissió de Pressupostos debatrà amb el Comissari Hahn els tres nous “recursos propis” proposats per al pressupost de la UE provinents del Sistema de Comerç d'Emissions (MTS), el Mecanisme d'Ajust Fronterer de Carboni (CBAM) i dels futurs ingressos addicionals de l'impost de societats, que s'espera una vegada que l'acord OCDE/G20 entri en funcionament a nivell de la UE.
Dijous 13 de gener a les 13.45.

Ple. Els grups prepararan la sessió plenària de la setmana que ve, en la qual s'elegirà al president (i la resta de membres de la Mesa, juntament amb els qüestors) per a la segona meitat de la legislatura. A més el president francès, Emmanuel Macron, presentarà les prioritats de la presidència francesa. Roda de premsa dels portaveus dels grups parlamentaris davant la sessió plenària divendres 14 de gener a les 11.00.