skip to content
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
11/10/2021

Aquesta setmana al Parlament Europeu (11 - 17 d'octubre)

La posició de la UE davant la COP26, la llibertat i el paper dels mitjans de comunicació, i la proposta per prorrogar la normativa del roaming sense recàrrecs addicionals quan es viatja a un altre país de la UE, són alguns dels temes destacats de la setmana. A més, se seleccionen els tres finalistes al Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència 2021 i s'atorgarà el premi de periodisme Daphne Caruana Galizia.

Canvi climàtic/COP26. La comissió de Medi Ambient votarà la seva aportació a la posició de la UE abans de la Conferència d'ONU sobre el Canvi Climàtic (COP26), que se celebrarà al novembre a Glasgow, i que serà la primera oportunitat per a fer balanç de l'aplicació de l'Acord de París.
Dimarts 12 d'octubre de 10.00 a 11.00.

Llibertat de premsa/SLAPP. Les comissions de Llibertats Civils i Assumptes Jurídics voten un informe sobre els plets contra la participació pública (SLAPP, en anglès) i la importància de defensar la llibertat de premsa i el pluralisme enfront d'aquest fenomen, sovint dirigit contra periodistes, ONG i altres organitzacions de la societat civil.
Dijous 14 d'octubre.

Roaming. La comissió d'Indústria votarà una proposta per prorrogar deu anys l'actual normativa de la UE sobre la fi de les tarifes d'itinerància, que expira en 2022. La legislació renovada també proporcionaria als viatgers la mateixa qualitat i velocitat de la xarxa mòbil que al seu país i un millor accés mòbil als serveis d'emergència per a les persones amb discapacitat.
Dijous 14 d'octubre.

Premi Sàkharov 2021. Els tres finalistes del Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència 2021 seran seleccionats per les comissions d'Afers exteriors i Desenvolupament en una votació conjunta.
Dijous 14 d'octubre 11.00-12.00.

Premi de Periodisme Daphne Caruana 2021. El Parlament Europeu atorgarà el premi Daphne Caruana Galizia a un treball periodístic destacat basat en els principis i valors de la UE. El President del Parlament Europeu, David Sassoli, serà l'encarregat d'inaugurar la cerimònia de lliurament.
Divendres 15 d'octubre a les 12.00.

Estratègia farmacèutica de la UE. La comissió de Medi Ambient també vota un informe davant la imminent revisió de la legislació farmacèutica prevista per a 2022. La ponent és Dolors Montserrat (PPE).
Dimarts 12 d'octubre.