skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
12/07/2021

Aquesta setmana al PE (12-18 de juliol del 2021)

Aquesta setmana els diputats es reuneixen en comissions per debatre sobre la proposta de la Comissió sobre la reducció d’emissions per al 2030, els drets humans i LGTBIQ i la suposada violació de drets fonamentals per part de Frontex. També es votarà la definició de la violència de gènere com a nou àmbit delictiu i es debatrà sobre els drets dels passatgers aeris, a més d’analitzar la política de la UE respecte Rússia i la Xina i la protecció de dades per part de l’aplicació TikTok.

Objectiu climàtic 2030. Els eurodiputats de la comissió de Medi Ambient i Salut Pública compartiran les seves primeres impressions amb el vicepresident executiu, Frans Timmermans, sobre el paquet de la Comissió “Objectiu 2030/Objectiu 55” (Fit for 2030/Fit for 55), dissenyat per assolir el nou objectiu de la UE de reduir el 2030 les emissions d'efecte d'hivernacle, unes hores després de la seva publicació. Dimecres 14 de juliol.

Debats econòmics. Diàleg econòmic i intercanvi de punts de vista a la comissió d’Afers Econòmics i Monetaris amb la vicepresidenta del govern espanyol, Nadia Calviño, i amb el ministre d’Hisenda d’Eslovènia i president de l’Ecofin, Andrej Šircelj.
Dimarts 13 de juliol, de 14.10 a 15.10 hores.

Violència de gènere. Les comissions d’Afers Jurídics i de Llibertats Civils voten un informe d’iniciativa legislativa, del qual Diana Riba (Verds/ALE) n’és ponent, per definir la violència de gènere com un nou àmbit delictiu en la normativa europea.
Dimecres 14 de juliol de 9 a 15.45 hores.

Peticions. La comissió de Peticions vota una resolució, de la qual és ponent Dolors Montserrat (EPP), sobre drets LGBTIQ a la vista d’una sèrie de peticions sobre el tema. També examinaran una petició de la Plataforma cívica per la independència judicial sobre la independencia judicial y la separació de poders a España.
Dijous 15 de juliol. Separació de poders a Espanya vora les 9.45 hores

Migració. Presentació a la comissió LIBE de l’informe preparat pel grup de treball sobre suposades violacions de drets fonamentals per part de Frontext, seguida d’una discussió amb representants de la Comissió i Metges sense Fronteres sobre la criminalització de les ONG que ofereixen assistència a migrants.
Dijous 15 de juliol, de 9.00 a 10.15 Frontex; de 10.15 a 11.15, Metges sense Fronteres.

Drets dels passatgers d’avió. Les comissions de Peticions i Transports organitzen una audiència sobre els drets dels passatgers aeris en temps de COVID-19.
Dimecres 14 de juliol de 13.45 a 16.15 hores.

TikTok. La comissió de Llibertats Civils discuteix amb les autoritats europees de protecció de dades i la Comissió sobre la xarxa social TikTok.
Dimecres 14 de juliol, de 9.40 a 10.10 horas.

Turquia. Les comissions d’Exteriors, Desenvolupament i Pressupostos voten un informe sobre l’execució dels fons fiduciaris de la UE i el Mecanisme per als refugiats a Turquia.
Dimarts 13 de juliol, a partir de les 13.45 hores.

Rússia i Xina. La comissió d’Afers Exteriors revisarà, en dues resolucions diferents, la política de la UE respecte Rússia i la Xina, i proposarà noves estratègies.
Dijous 15 de juliol. 

Conferència d’Alt Nivell sobre l’Estat Global dels Drets Humans. La primera conferència sobre l’Estat Global dels Drets Humans per discutir l’estat dels drets humans al món, organitzada conjuntament entre el Global Campus of Human Rights i el Parlament Europeu, reunirà eurodiputats, comissaris de la UE, guanyadors del premi Nobel i el premi Sàkharov, alts representants d’organitzacions internacionals, acadèmics i principals interessats.
Divendres 16 de juliol.