skip to content
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
23/01/2023

Aquesta setmana al Parlament Europeu (23-29 de gener)

Els eurodiputats debatran sobre les polítiques comercials de la UE, discutiran sobre el projecte de llei de llibertat de premsa i estudiaran les peticions d’aixecament de la immunitat dels eurodiputats implicats al “Qatargate”. El dijous, a la sessió plenària, es commemorarà el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

Polítiques comercials. El vicepresident de la Comissió Europea Valdis Dombrovskis compareix davant dels diputats de la comissió de Comerç Internacional per debatre sobre les polítiques comercials de la UE.
Dilluns 23 de gener a les 15h00

Llei de llibertat de premsa. Els eurodiputats de la comissió de Cultura i Educació debatran amb la Comissió Europea sobre la Llei Europea de Llibertat dels Mitjans de Comunicació, un projecte de llei destinat a protegir el pluralisme i la independència dels mitjans a la UE.
Dilluns 23 de gener a les 15h00

Euro digital. El membre del Consell executiu del BCE Fabio Panetta compareix davant de la comissió d'Afers Econòmics per parlar sobre la implantació de l'euro digital.
Dilluns 23 de gener a les 15h30

Política de cohesió/Fons de recuperació. Audiència pública a la comissió de Control Pressupostari sobre els mecanismes de vigilància i control de les inversions de la política de cohesió i del fons de recuperació.
Dilluns 23 de gener a les 16h30

Aixecament d'immunitat. Primer intercanvi de punts de vista a la comissió d'Afers Jurídics a porta tancada sobre les peticions d'aixecament de la immunitat dels eurodiputats implicats al “Qatargate”.
Dilluns 23 de gener a les 17h00

Escassetat de medicaments. Debat a la comissió de Medi Ambient i Salut Pública amb representants de la Comissió Europea sobre la situació actual de la COVID-19 i l'escassetat de medicaments a Europa.
Dilluns 23 de gener a les 17h45

Prioritats de la Presidència sueca. Els ministres suecs presentaran les prioritats en una sèrie de reunions amb comissions parlamentàries. Suècia ocuparà la presidència del Consell fins a finals de juny del 2023.
Fins dijous. 

Transparència de la publicitat política. Els eurodiputats de la comissió de Mercat Interior votaran un projecte de llei per modernitzar i reforçar les normes sobre la prestació de serveis de publicitat política de pagament. La proposta obligarà que els anuncis polítics, tant dins com fora d'internet, siguin clarament identificables i que es disposi d'informació sobre el patrocinador, el cost de l'anunci, com s'adreça i les eleccions a què està vinculat. També s'hi inclouen normes addicionals per als períodes previs a eleccions i referèndums.
Dimarts 24 de gener a les 9h30

Qatargate. Audiència a la comissió d'Afers Jurídics a porta tancada amb un dels eurodiputats implicats sobre la petició d'aixecament de la seva immunitat.
Dimarts 24 de gener a les 9h30

Pla de la UE per als semiconductors. La comissió d'Indústria i Energia aprovarà les esmenes a la proposta de "Llei Europea de Xips", dissenyada per reforçar la indústria de semiconductors de la UE. La llei proposa donar suport a la innovació, atreure inversions i construir una indústria nacional de semiconductors més forta després de l'escassetat i els colls d'ampolla en el subministrament conseqüència del COVID-19.
Dimarts 24 de gener a les 10h00

UE-Xile. Debat a la comissió de Comerç Internacional sobre l'acord provisional de lliure comerç UE-Xile.
Dimarts 24 de gener a les 10h00

Prioritats Presidència sueca. El ministre d'Exteriors suec, Tobias Lennart Billström, presenta les prioritats de la presidència sueca als diputats de la comissió d'Afers Estrangers.
Dimarts 24 de gener a les 10h00

UE-EUA. Compareixença davant la comissió de l'ambaixador dels EUA davant la UE, Mark Gitenstein, per avaluar les relacions bilaterals UE-EUA.
Dimarts 24 de gener a les 11h00

Salvar les abelles i els agricultors. Després de l'èxit de la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) "Salvem les abelles i els agricultors - Cap a una agricultura respectuosa amb les abelles per a un medi ambient sa", les comissions de Medi Ambient i Agricultura organitzen una audiència pública amb els impulsors de la ICE sobre les seves propostes per eliminar progressivament els pesticides sintètics d'aquí al 2035, restaurar la biodiversitat i donar suport als agricultors en aquesta transició.
Dimarts 24 de gener a les 14h30

Peticions. La comissió de Peticions (PETI) ha de decidir si mantenir oberta o no una petició espanyola de la Plataforma per uns barris segurs sobre la situació d'inseguretat a diverses localitats catalanes (09.00 hores). Els eurodiputats de PETI també examinen una petició sobre els danys i compensacions als afectats per les obres del metro de la Línia 7 a Madrid (al voltant de les 11.00 hores) i una altra sobre les condicions de treball de les aparadores a Elx (al voltant de les 13.00 hores).
Dimecres 25 de gener a les 9h00, 11h00 i 13h00

Frontera Colòmbia/Veneçuela. Els eurodiputats de la subcomissió de Drets Humans que van viatjar a la frontera entre Colòmbia i Veneçuela del 19 al 21 de desembre del 2022 informen sobre els resultats de la missió.
Dimecres 25 de gener a les 15h30

Isaac Herzog/Dia de Commemoració de l'Holocaust. El president d’Israel, Isaac Herzog, es dirigirà als eurodiputats durant la sessió plenària que se celebra a Brussel·les per commemorar el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust. La presidenta del PE, Roberta Metsola, obrirà la sessió solemne i, després de la cerimònia, els presidents Metsola i Herzog inauguraran el Memorial de l'Holocaust davant del saló de plens del Parlament.
Dijous 26 de gener a les 10h30

Acusacions de corrupció i ingerència estrangera. La comissió Especial sobre Ingerències Estrangeres (INGE2), juntament amb la comissió d'Afers Exteriors i la subcomissió de Seguretat i Defensa i en associació amb la delegació per a les Relacions amb la Península Aràbiga i la Delegació per a les Relacions amb els Països del Magrib, debatrà els recents casos d'ingerències estrangeres al Parlament Europeu.
Dijous 26 de gener a les 14h00