skip to content
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
16/01/2023

AVÍS D'IMATGES: Una Capital Europea del Comerç de Proximitat per impulsar negocis locals, iniciativa de peticionaris de Barcelona

En la tarda d'avui, dilluns 16 de gener, es presentarà en sessió plenària a Estrasburg el programa de la Capital Europea de Comerç de Proximitat, amb l'objectiu de contribuir a revitalitzar i modernitzar els models de negoci al comerç minorista. La iniciativa, sobre la qual els eurodiputats votaran demà dimarts, té el seu origen en una petició presentada davant la comissió de Peticions per part de la Fundació Barcelona Comerç i la federació d'associacions Vitrines d’Europe.

Durant la tarda d'avui, dilluns 16 de gener, es presentarà en sessió plenària a Estrasburg el programa de la Capital Europea de Comerç de Proximitat, amb l'objectiu de contribuir a revitalitzar i modernitzar els models de negoci en el comerç minorista. La iniciativa, sobre la qual els eurodiputats votaran demà dimarts, té el seu origen en una petició presentada davant la comissió de Peticions per part de la Fundació Barcelona Comerç i la federació d'associacions Vitrines d’Europe.

El projecte de resolució demana a la Comissió Europea que elabori una proposta de Capital Europea del Comerç de Proximitat. Triada anualment per un consell format per associacions de comerç local, empresaris i altres parts interessades, la ciutat o el poble acolliria conferències i altres esdeveniments sobre temes d'actualitat relacionats amb el comerç, com la digitalització i les qüestions mediambientals.

L'objectiu final és promoure el comerç minorista local i contribuir a la conscienciació col·lectiva de la seva importància econòmica i social. Els eurodiputats assenyalen que l'ecosistema del comerç local s'ha vist seriosament afectat per la crisi de la COVID-19 i ara s'enfronta a les pressions derivades de l'augment dels costos energètics i la inflació de la zona euro, al que se suma el desafiament del comerç electrònic. No obstant això, la falta de comerç de proximitat pot contribuir a la degradació social, econòmica i física dels centres i districtes urbans -i a la despoblació en zones rurals-, i fins i tot desembocar en un cercle viciós de deterioració de la seguretat, apunten els eurodiputats.

Segons dades de la Comissió Europea, les petites i mitjanes empreses representen a la UE el 99% de totes les empreses i ocupen uns 100 milions de persones.

Debat: dilluns, 16 de gener
Votació: dimarts, 17 de gener
Resolució no legislativa

Enllaços audiovisuals