skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
30/04/2021

El COLPIS i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona signen un acord de col·laboració

Organitzaran accions conjuntament i donaran visibilitat a la feina de les institucions europees entre els col·legiats

El Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya (COLPIS) i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona han signat avui un acord de col·laboració entre totes dues entitats per a la IX legislatura del Parlament Europeu (juny 2024). L’acord té com a objectiu coordinar i impulsar línies de treball conjuntes, com ara l’organització d’actes sobre temes d’interès comú, incloent conferències, presentacions o debats, entre d’altres.

El degà del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya, Jordi Pacheco, i el cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, han formalitzat l’acord avui, 30 d’abril, a l’Oficina del Parlament Europeu. L’acord preveu l’intercanvi d’informació sobre els actes que puguin ser d’interès, així com l’organització conjunta d’esdeveniments, que poden incloure també altres col·laboradors i fer-se a diferents punts de Catalunya.

L’acord signat també preveu que l’Oficina del Parlament Europeu participi en les activitats de formació que pugui fer el COLPIS sobre l’Eurocambra i la seva agenda política, i assessori el Col·legi a les visites que es puguin efectuar a Brussel·les.

Entre les activitats plantejades per als propers mesos, hi ha previstes accions relatives a la Conferència sobre el Futur d’Europa.

“Per a les Oficines del Parlament Europeu als Estats membres és molt important enfortir la xarxa de relacions amb els col·legis professionals i la col·laboració amb el COLPIS és estratègicament clau per apropar el Parlament Europeu als politòlegs i sociòlegs de Catalunya”, ha valorat Sergi Barrera.

Per la seva part, Jordi Pacheco assegura que “el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya té una reconeguda vocació europeista i voluntat d’implicar-se en la divulgació, anàlisi i millora de les institucions i les polítiques públiques europees. D’aquí l'interès per col·laborar amb l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona”.