skip to content
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 

Comunicats de premsa

El president d'Israel, Isaac Herzog, es dirigeix als eurodiputats durant la sessió plenària per a commemorar l'Holocaust.
El president d’Israel, Isaac Herzog, demana als eurodiputats que treballin per a erradicar l’antisemitisme a Europa.
Dijous 26 de gener a les 10:30, el president d’Israel, Isaac Herzog, intervindrà davant del Parlament Europeu a Brussel·les amb motiu del Dia en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.
Els eurodiputats debatran sobre les polítiques comercials de la UE, discutiran sobre el projecte de llei de llibertat de premsa i estudiaran les peticions d’aixecament de la immunitat dels eurodiputats implicats al “Qatargate”. El dijous, a la sessió plenària, es commemorarà el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.
El Parlament Europeu va condemnar dijous l’assalt de les institucions democràtiques al Brasil i va instar les autoritats marroquines a respectar les llibertats d’expressió i premsa.
Desafiant crítiques internacionals, l'Iran continua executant els detinguts durant les manifestacions recents © Bulent Kilic/AFP
Tots els responsables de violacions dels drets humans a l’Iran han de ser sancionats per la UE i la Guàrdia Revolucionària ha de ser incorporada a la llista de grups terroristes.
Els eurodiputats demanen que els comandaments polítics i militars russos retin comptes pel presumpte crim d’agressió comès pel règim de Putin sobre Ucraïna.
El Parlament vol millorar la protecció dels jugadors de videojocs de l’addicció i altres pràctiques manipuladores i fa èmfasi en el potencial d’innovació del sector.
El Parlament Europeu planteja posar en marxa un programa de la Capital Europea del Comerç de Proximitat per revitalitzar i modernitzar els models de negoci en el comerç minorista.
 El ple fixa posició sobre la revisió de les regles sobre trasllat de residus ©Parilov/AdobeStock
El Parlament va fixar dimarts la posició de cara a les negociacions amb els estats membres sobre un projecte de llei sobre procediments i mesures de control en el trasllat de residus.
En la tarda d'avui, dilluns 16 de gener, es presentarà en sessió plenària a Estrasburg el programa de la Capital Europea de Comerç de Proximitat, amb l'objectiu de contribuir a revitalitzar i modernitzar els models de negoci al comerç minorista. La iniciativa, sobre la qual els eurodiputats votaran demà dimarts, té el seu origen en una petició presentada davant la comissió de Peticions per part de la Fundació Barcelona Comerç i la federació d'associacions Vitrines d’Europe.
Els eurodiputats debatran la possibilitat d'establir un tribunal per a jutjar el crim d'agressió contra Ucraïna i el primer ministre de Suècia presentarà el programa de treball de la Presidència sueca. Així mateix, el ple escollirà un nou vicepresident del Parlament i votarà un informe que proposa la creació de la Capital Europea del Comerç de Proximitat.
Els eurodiputats debatran sobre l’impacte de l’augment de la inflació en el pressupost agrícola comú i intercanviaran punts de vista sobre l’Estat de dret a Espanya amb la ministra espanyola de Justícia, Pilar Llop. El Parlament Europeu celebrarà una cerimònia en memòria del president David Sassoli, un any després de la seva mort.