skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
20/11/2020

Destacats del ple. 23-26 de novembre 2020

La protecció dels drets dels consumidors, la llibertat de premsa i la promoció de la reutilització i reparació dels productes, entre els assumptes destacats de la sessió plenària que comença dilluns. A més, es durà a debat i votació l'informe anual sobre drets fonamentals a la UE, s'analitzaran les línies previstes per a la cimera del Consell Europeu de desembre i s'emetrà una resolució sobre la recent sentència que prohibeix l'avortament a Polònia.

Drets dels consumidors. Els consumidors de la UE perjudicats per pràctiques il·legals aviat podran agrupar-se i emprendre accions col·lectives en busca de compensació. La nova directiva requereix que els Estats membres desenvolupin mecanismes d'acció representativa per garantir la protecció dels consumidors afectats per perjudicis massius i causes abusives.

Debat: dimarts 24 de novembre.
Resultat de la votació: dimecres 25 de novembre.
Procediment: procediment legislatiu ordinari.

Llibertat de premsa. Els eurodiputats creuen que la pluralitat informativa està en risc en diversos Estats membres i adverteixen de la creixent pressió i assetjament que viuen els periodistes. Per això, debatran i després votaran una resolució centrada en la interferència política, la protecció dels periodistes, amenaces com la proliferació del discurs de l'odi i la desinformació, i el paper de les plataformes d'internet.

Debat: dilluns 23 de novembre.
Resultat de la votació: dimecres 25 de novembre.
Procediment: informe d'iniciativa pròpia.

Economia circular. Els diputats proposaran mesures per promocionar la reutilització i reparació dels productes i acabar amb pràctiques que en redueixen la vida útil. El projecte de resolució per a un mercat únic més sostenible demana a la Comissió que estableixi un "dret a la reparació", fent les reparacions sistemàtiques, rendibles i atractives, ja sigui mitjançant garanties per als components substituïts o mitjançant un millor accés a la informació sobre reparació i manteniment.

Debat: dilluns 23 de novembre.
Resultat de la votació: dimecres 25 de novembre.
Procediment: informe d'iniciativa pròpia.

Consell Europeu de desembre. Els eurodiputats analitzaran amb la presidenta von der Leyen i la presidència alemanya del Consell dels principals temes a l'agenda de la propera cimera europea del 10-11 de desembre: els avenços en vacunes i tests, els nous objectius de reducció d'emissions per al 2030 o la lluita contra el terrorisme i l'extremisme violent.

Debat: dimecres 25 de novembre.
Procediment: declaracions del Consell i la Comissió.

Drets fonamentals a la UE. El Parlament debatrà i votarà el seu informe periòdic sobre la situació dels drets fonamentals a la UE (2018-2019). El text aprovat per la comissió de Llibertats subratlla el deteriorament en els drets i valors de la UE i reitera que és molt necessari establir un mecanisme europeu sobre democràcia, Estat de dret i drets fonamentals.

Debat: dimarts 24 de novembre.
Resultat de la votació: dimecres 25 de novembre.
Procediment: resolució no legislativa.

Avortament a Polònia. La sentència del Constitucional polonès, que suposa la prohibició de facto de l'avortament al país, centrarà un debat dimecres. El ple adoptarà una resolució el dijous.


Altres temes.