skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
29/04/2021

El Parlament Europeu amplia els drets dels viatgers de ferrocarril

Gràcies a la nova normativa aprovada dijous pels eurodiputats, els passatgers de tren estaran més protegits davant retards i cancel·lacions o en cas de discriminació.

  • Més alternatives de viatge per als viatgers en cas de retard o cancel·lació.
  • Millor assistència a les persones amb mobilitat reduïda.
  • Més espai per a bicicletes.

El Parlament va confirmar dijous l'acord amb els Estats membres entorn a la reforma del reglament sobre els drets dels viatgers de ferrocarril. Les noves normes garantiran que els passatgers puguin continuar el seu viatge per una via alternativa i rebre ajuda quan es produeixin retards o cancel·lacions. A més, milloraran l'accés i l'assistència per a les persones amb mobilitat reduïda, i hi haurà més espais destinats a bicicletes.

Ajuda per als viatgers encallats

Davant un retard de més de seixanta minuts, els viatgers podran triar entre el reintegrament de l'import total del bitllet o la continuació del viatge per la mateixa via o una altra d’alternativa en condicions comparables i sense costos addicionals. Hauran de poder viatjar en la mateixa classe que amb el seu bitllet original. Els viatgers de ferrocarril podran reorganitzar ells mateixos el seu viatge per una via alternativa i obtenir un reembors per a la compra d'un nou bitllet si l'operador ferroviari no els ofereix cap opció en un termini de cent minuts a partir de la sortida programada.

Les obligacions quant a opcions alternatives de viatge per als viatgers encallats s'aplicaran fins i tot en casos de força major i, en cas necessari, hauran de proporcionar-se àpats i refrigeris, i es reemborsaran les despeses d'allotjament.

La nova normativa també definirà amb major claredat el que pot considerar-se com a força major, la qual cosa eximiria les empreses ferroviàries del pagament d'indemnitzacions per retards o cancel·lacions. A més de les condicions meteorològiques extremes i catàstrofes naturals greus, també es contemplen crisis greus de salut pública o atacs terroristes. Les vagues del personal ferroviari no quedaran contemplades per aquesta exempció.

Assistència per a persones amb mobilitat reduïda

Els viatgers amb mobilitat reduïda tindran més flexibilitat a l'hora d'organitzar els seus viatges, ja que estaran obligats a notificar a l'operador els seus plans de viatge amb només vint-i-quatre hores d'antelació (ara han de fer-ho quaranta-vuit hores abans). Si requereixen un acompanyant, aquest viatjarà gratuïtament. A les persones amb mobilitat reduïda que necessitin un gos d'assistència se'ls garantirà que aquest pugui viatjar amb elles.

Més espai en els ferrocarrils per a bicicletes

A fi d'avançar cap a una mobilitat més sostenible i oferir alternatives còmodes, tots els trens hauran de comptar amb espais i bastidors específics per a bicicletes, amb almenys quatre places per a bicicletes en cada comboi.

Declaració del ponent

Bogusław Liberadzki (S&D, Polònia), ponent del text, va declarar: «Tenim molt bones notícies per als viatgers de ferrocarril, ja que hem aconseguit garantir uns estàndards mínims en tota la UE pel que fa als drets de comptar amb alternatives de viatge, espai per a bicicletes i persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d'avenços significatius per facilitar els viatges amb tren».

Pròxims passos

La normativa revisada s'aplicarà en principi a tots els viatges i serveis ferroviaris internacionals i nacionals en tota la Unió, encara que els Estats membres podran fer una excepció amb els serveis nacionals per un temps limitat. La legislació entrarà en vigor vint dies després de la seva publicació al Diari Oficial de la Unió Europea. Començarà a aplicar-se dos anys després, amb excepció dels requisits d'espai per a bicicletes, que s'aplicaran quatre anys després de l'entrada en vigor.