skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
22/07/2020

Ple extraordinari: El PE analitza els resultats de la cimera europea sobre el nou pressupost i el pla de recuperació

El Parlament Europeu debatrà demà dijous, de 09.30 a 12.30, en un ple extraordinari, el resultat de la cimera del 17-21 de juliol amb el president del Consell, Charles Michel, i la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen. Després del debat, els eurodiputats votaran una resolució sobre el Marc Financer Pluriennal (MFP), el sistema de Recursos Propis i el Pla per a la Recuperació d'Europa.

En referència al resultat de la cimera de caps d'Estat i de Govern de la UE que va tenir lloc entre el 17 i el 21 de juliol a Brussel·les, el president del Parlament Europeu, David Sassoli, va dir aquest dimarts: "Després de dies de discussions, la ciutadania europea espera un acord que estigui a l’alçada d'aquest moment històric. El Marc Financer Pluriennal ha de comptar amb els instruments necessaris per assegurar que la UE és capaç d'afrontar els reptes a mig termini, com la recuperació econòmica, el Pacte Verd Europeu, la digitalització, i la lluita contra les desigualtats".


Pot seguir el ple en directe per EbS o a través del servei webstream del Parlament Europeu.

Properes passes

El Consell finalitzarà el seu mandat per entrar en negociacions amb el Parlament sobre el MFP 2021-2027, la reforma dels recursos propis i el pla de recuperació.

Els eurodiputats establiran les seves condicions en la resolució que es voti al ple de demà. L'equip negociador del PE reprendrà les negociacions amb la presidència alemanya del Consell de la UE tan aviat com sigui possible.

El pressupost plurianual vigent acaba el 31 de desembre de 2020. El Parlament té la decisió final sobre el MFP abans que pugui entrar en vigor.