skip to content
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
10/05/2022

Dijous, 12 de maig, 16h30: Presentació de la candidatura Capital Europea del Comerç de Proximitat

Barcelona Comerç i Vitrines d’Europe presenten aquest dijous, 12 de maig, a les 16h30 a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, la iniciativa per crear la Capital Europea del Comerç de Proximitat. L’acte comptarà amb la participació de Dolors Montserrat, presidenta de la comissió de Peticions del Parlament Europeu, el secretari general del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. Confirmacions a premsa@eixosbcn.barcelona / 647365640

La iniciativa proposa també que Barcelona sigui la primera ciutat a acollir aquesta capitalitat, l'any 2023. A més, incorpora un complet programa d'esdeveniments per reivindicar el comerç de proximitat i contribuir a la consciència col·lectiva de la seva importància social i econòmica.

L’acte de presentació comptarà amb la participació del president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell; la presidenta de la comissió de Peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat; el secretari general del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos; el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; i els Patrons dels 23 Eixos Comercials de Barcelona Comerç.

El projecte per a la creació de la Capital Europea del Comerç, nascut a proposta de Barcelona Comerç, compta amb el suport de les principals entitats de comerç locals i europees que veuen aquesta iniciativa com una eina ferma per impulsar la resiliència i equitat i preservar l’estil de vida de les ciutats, regions i estats membres i contribuir a l’autonomia estratègica europea.

Context

El 6 de maig de 2021 la presidenta de la comissió de Peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat, es va reunir a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona amb el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, i el seu director, Alfons Barti, per tractar l’impacte de la COVID-19 en el comerç de proximitat a la ciutat i presentar el manifest “Fem comerç, fem ciutat, fem Europa”.

Dolors Montserrat (PPE) és diputada al Parlament Europeu des de juliol de 2019 i presideix la comissió de Peticions del Parlament Europeu. Aquesta comissió parlamentària és competent per a les peticions, l'organització d'audiències públiques sobre iniciatives ciutadanes i les relacions amb el Defensor del Poble Europeu.

Barcelona Comerç és una fundació privada que representa 5.000 comerços associats de 22 eixos comercials de la ciutat de Barcelona, amb un àmbit d’influència de més de 25.000 comerços.