skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
17/02/2021

Els directors de RNE i Ràdio 4 presenten a les representacions de les institucions europees a Barcelona el nou programa “Tot a Europa”

El director de RNE, Ignacio Elguero, i el director de RNE-Ràdio 4, Vicenç Sanclemente, es van reunir dilluns amb representants de les institucions europees a Barcelona per a presentar el nou espai radiofònic de Ràdio 4 “Tot a Europa”, estrenat el 5 de gener.

El programa bisetmanal recentment estrenat a Ràdio 4, que dirigeix Francesc Cruanyes, és un espai d’actualitat europea elaborat per estudiants gràcies a convenis de RTVE Catalunya amb la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Màster en Periodisme Internacional de la Universitat Pompeu Fabra i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna. Tot i que hi ha algunes emissores locals amb espais dedicats a la UE, "Tot a Europa" és actualment l’únic espai audiovisual sobre actualitat europea d'àmbit català.

En la reunió a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, el director de Ràdio 4, Vicenç Sanclemente, va presentar el programa com "una experiència única, un inici, en el qual els estudiants van aprofundint en la utilitat de les institucions europees i en la seva divulgació. Tot això en uns moments també únics en què Europa serà la locomotora de sortida de la crisi".

El cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, va valorar el nou projecte de Ràdio 4: "És molt important comptar també a Catalunya amb espais audiovisuals dedicats a la UE, especialment a emissores públiques, que informin i promoguin debats sobre la legislació i altres decisions polítiques que s’adopten a les institucions europees. És especialment interessant que els protagonistes del "Tot a Europa" siguin joves periodistes, estudiants i graduats, perquè no només cal parlar d’Europa, sinó que cal fer-ho amb un llenguatge proper per a generar interès i enfortir la participació, especialment entre el jovent". En aquest sentit, va recordar que d’acord amb l’Eurobaròmetre del Parlament Europeu de setembre de 2019, l’important augment de participació a les darreres eleccions europees va ser impulsat pels joves, ja que el major increment va tenir lloc entre els menors de 25 anys i el grup de 25-39 anys.