skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
14/09/2020

Emissió en català i castellà del debat sobre l’estat de la UE: dimecres 16 de setembre, 9h00

• El debat comptarà amb interpretació a les llengües oficials de la UE
• Les representacions de les institucions europees a Barcelona i Televisió de Catalunya facilitaran senyal institucional amb interpretació al català

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, pronunciarà el seu primer discurs sobre l’estat de la Unió dimecres 16 de setembre a les 9.15 davant del Parlament Europeu durant la sessió plenària a Brussel·les. El debat sobre l’estat de la UE es podrà seguir en català i castellà.

Quan la presidenta de la Comissió Europea finalitzi el seu discurs intervindran els líders dels set grups polítics del Parlament Europeu i diputats no inscrits. El debat clourà a migdia, després de les respostes de la presidenta von der Leyen a les preguntes i intervencions dels membres del Parlament. El llistat d’oradors estarà disponible dimarts 15 per la tarda a la pàgina web del Parlament Europeu.

Cada setembre, la presidència de la Comissió s’adreça a l’hemicicle per fer balanç del darrer curs i presentar les prioritats per l’any següent. Durant el discurs també s’exposa la manera com la Comissió vol fer front als reptes més importants que té avui la UE i les idees per encarar-ne el futur. La Comissió segueix determinada particularment a impulsar el Pacte verd europeu i la transició digital. Aquestes seran les línies mestres per al rellançament de l’economia europea i per construir una Europa més resilient, sostenible, equitativa i pròspera.

Retransmissió del debat

• Televisió de Catalunya, en col·laboració amb les institucions europees a Barcelona, oferirà el debat amb interpretació en català. Els mitjans interessats en oferir-ne la retransmissió han de sol·licitar-ho per correu a: prodinfor@ccma.cat.

• Els mitjans digitals que vulguin inserir el debat en català o castellà a la seva web també podran fer-ho. Per sol·licitar-ho cal que enviïn un correu a comm-bcn-premsa@ec.europa.eu o epbarcelona@ep.europa.eu.

Com es pot seguir el debat?

El debat sobre l’estat de la Unió es podrà seguir en directe amb interpretació al català a través de la pàgina web del canal 3/24. També es podrà seguir per EbS (Europe by Satellite) en versió original i en totes les llengües oficials de la Unió Europea.

• Representació de la Comissió Europea a Barcelona: Facebook / Twitter

• Oficina del Parlament Europeu a Barcelona: Facebook / Twitter

SOTEU

El discurs sobre l'Estat de la Unió (SOTEU per les seves sigles en anglès) marca l'inici del diàleg entre la Comissió, el Parlament i el Consell Europeu de cara a l'elaboració del programa de treball anual de la Comissió. Previst en el Tractat de Lisboa, el discurs sobre l'Estat de la Unió forma part de l'acord marc del 2010 sobre les relacions entre el Parlament Europeu i la Comissió Europea, segons el qual la presidenta de la Comissió ha d’enviar una carta d'intencions al president del Parlament Europeu i a la presidència del Consell en la qual s'hi exposin les mesures que la Comissió Europea té previst adoptar a través de disposicions legislatives i d'altra tipus. Després del discurs de la presidenta von der Leyen s'inicia un debat en el ple del Parlament Europeu. El primer discurs sobre l'Estat de la Unió es va pronunciar al 2010, després de l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa.