skip to content
 
 
Càmeres davant el Parlament Europeu
Càmeres davant el Parlament Europeu
 
22/02/2021

Aquesta setmana al Parlament Europeu (22-28 de febrer)

Els diputats es reuneixen aquesta setmana a Brussel·les i en remot en comissions parlamentàries. Els informes sobre l'aixecament d'immunitat a tres diputats espanyols, la producció de vacunes i l'informe sobre l'estratègia europea per al turisme en temps de COVID, entre els temes destacats aquesta setmana al Parlament. A més, avui comença la Setmana Parlamentària Europea, amb eurodiputats i parlamentaris nacionals debatent sobre els diferents reptes de recuperació.

Dilluns, 22 de febrer

Immunitat parlamentària. La comissió d'Assumptes Jurídics debat i vota l'informe sobre la immunitat parlamentària dels eurodiputats Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí (NI).Després del resultat de la votació, l'informe serà traslladat al ple del pròxim mes de març.

Setmana Parlamentària Europea. Esdeveniment d'alt nivell sobre la recuperació UE on els eurodiputats i parlamentaris nacionals debatran sobre els reptes econòmics, pressupostaris, socials i mediambientals que obstaculitzen el camí cap a una recuperació total després de la pandèmia. El president del Parlament Europeu, David Sassoli, el president del parlament portuguès, Ferro Rodrigues, el secretari general de l'ONU, António Guterres, la directora general del Fons Monetari Internacional, Kristalina Georgieva, el president del Consell Europeu, Charles Michel, la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, i la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, estan entre els ponents convidats.

Dimarts, 23 de febrer.

Dret a l'avortament i Estat de dret a Polònia. Les comissions de Llibertats Civils i Drets de les Dones debatran en una audiència pública sobre el dret a l'avortament i la situació de l'Estat de dret a Polònia. Els ponents convidats inclouen la comissària d'Igualtat, Helena Dalli, un representant de les autoritats poloneses, la líder del moviment Dones Poloneses en Vaga, Marta Lempart, i el president del Consell de la Família dins del ministeri de Família i Política Social, Dorota Bojemska.

Ampliació de la UE/Kosovo i Sèrbia. La comissió d'Afers exteriors avaluarà, en dos informes separats, les reformes posades en marxa per Kosovo i Sèrbia en el seu camí cap a la filiació europea. Els informes se centren, especialment, en democràcia i Estat de dret, llibertat d'expressió i independència dels mitjans de comunicació, la lluita contra la corrupció i el crim organitzat, i la normalització de les relacions entre Sèrbia i Kosovo.

Dijous, 25 de febrer.

Producció de vacunes COVID-19. Els eurodiputats de les comissions de Medi Ambient i Salut Pública juntament amb els d'Indústria i Recerca organitzen una audiència pública sobre "Com incrementar la capacitat de producció de la vacuna de la COVID-19 i millorar el lliurament", en la qual participaran els directors de les principals companyies farmacèutiques i membres de la Comissió Europea.

Estratègia europea per al turisme. La comissió de Transport i Turisme traurà una sèrie de suggeriments per ajudar el sector turístic de la UE, que ocupa 22,6 milions de persones (9,5% del PIB de la UE), amb 6 milions de llocs de treball en perill. Els eurodiputats demanaran un pla de resposta pandèmica amb mesures nacionals comunes, incloent-hi un certificat únic de vacunació, criteris per a viatges dins de la UE, documents de seguiment i tests abans de l'embarcament per evitar quarantenes, així com una actualització constant del portal web "Re-open EU".