skip to content
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

Els eurodiputats continuaran analitzant els efectes de la invasió russa a Ucraïna i faran passos per aconseguir els objectius climàtics per al 2030. Així mateix, avaluaran l'impacte de la llei de Serveis Digitals (DSA) i la llei de Mercats Digitals (DMA) i celebraran una sessió plenària els dies 18 i 19 de maig.
Barcelona Comerç i Vitrines d’Europe presenten aquest dijous, 12 de maig, a les 16h30 a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, la iniciativa per crear la Capital Europea del Comerç de Proximitat. L’acte comptarà amb la participació de Dolors Montserrat, presidenta de la comissió de Peticions del Parlament Europeu, el secretari general del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. Confirmacions a premsa@eixosbcn.barcelona / 647365640
Llibert Ferri i Mateo, periodista amb una llarga trajectòria professional marcada per la seva cobertura com a periodista de TV3 de l’espai exsoviètic, majoritàriament des de Moscou, ha guanyat el XXVII Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista, que concedeix l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i que s’anuncia coincidint amb el Dia d’Europa.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

Amb motiu del Dia d’Europa, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Filmin ofereixen un canal amb les pel·lícules guardonades amb el Premi LUX que es podrà veure de l’1 al 31 de maig. Qui no tingui subscripció podrà demanar algun dels 500 codis gratuïts disponibles per accedir-hi.
El 19 de maig finalitzen les Jornades LUX de Cinema de la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de la tercera pel·lícula candidata al Premi del Públic LUX organitzat pel Parlament Europeu. Es tracta del film ‘Flee’ (2021), del cineasta danès Jonas Poher Rasmussen.
 

Convocatòries

Fins al 31 de maig està oberta la convocatòria per presentar-se a les beques Robert Schuman, que començaran al setembre/octubre i tindran una durada de cinc mesos. Els sol·licitants han d’estar en possessió del títol universitari almenys tres mesos abans de començar les pràctiques. En aquesta convocatòria, el Parlament Europeu ofereix 463 places, 136 de les quals són en Comunicació. Es convoquen dues places a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona: de l'1 de setembre al 31 de gener.
Els centres interessats s'hi podran inscriure per al curs 2022-2023 fins a l'1 de juny. La convocatòria està destinada a alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat i FP. El programa vol augmentar el coneixement d'Europa i la democràcia parlamentària entre els joves.
El Premi Daphne Caruana Galizia promou el periodisme de qualitat que defensa els valors de la UE ©AFP/STRINGER
Aquest 3 de maig el Parlament Europeu ha anunciat l’obertura del termini per a presentar candidatures al Premi Daphne Caruana Galizia de Periodisme.
En el marc de l’Any Europeu de la Joventut, enguany es convida els participants a escriure sobre les oportunitats que la UE brinda al jovent.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans