skip to content
 
 
Stockholm
Stockholm
 

Nyheter

 

Nyhetsbrev

Framtiden ligger i dina händer
Hur vill du att framtidens EU ska se ut? Idag lanseras den nya plattformen för Konferensen om Europas framtid, där du har möjlighet att bidra med dina idéer om framtidens EU. I veckan står bland annat klimatlagen, minimilöner och en europeisk hälsounion på Europaparlamentets dagordning.
Pass och munskydd
Hur hänger frihandel, miljö och mänskliga rättigheter ihop? Detta reder vi ut på torsdag. I utskotten diskuteras hur vi kan återuppta resandet i sommar och  påskynda godkännandet av anpassade vacciner samt medborgarinitiativet ”End the Cage Age”. 
LUX-filmer
I veckan gästar vi Hallands län och Jönköpings län och bjuder på det lilla extra till påskprogrammet. Passa på att titta på någon av LUX-filmerna!
 

Pressmeddelanden

Pass och munskydd
Hur kan vi underlätta resandet under pandemin? Välkommen att delta i en pressträff måndagen den 26 april kl. 12.15 om förslaget om ett digitalt grönt covidintyg.
Konferensen om EUs framtid
Konferensens centrala knutpunkt, som presenterades i dag av styrelsens medordförande, kommer att göra det möjligt för medborgarna att hjälpa till att utforma EU:s framtid.
Vinnare av Europeiska medborgarpriset 2020
Yalla Trappan i Malmö vinner Europeiska medborgarpriset 2020, Europaparlamentets pris till enastående européer.

Aktiviteter

Utfrågning av EU-politiker
Den 27 april kommer elever vid Cybergymnasiet i Malmö att träffa EU-ministern i en webbsänd frågestund.
Utfrågning av EU-politiker
Den 23 april kommer elever vid Uddevalla gymnasieskola att träffa EU-ministern och Europaparlamentariker, i en webbsänd frågestund.
Utfrågning av EU-politiker
Den 17 mars kommer elever vid Hagagymnasiet i Norrköping att träffa EU-ministern och Europaparlamentariker, i en webbsänd frågestund.
Elever från Inger Segersteds gymnasium
Den 5 mars kommer elever vid Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborg att träffa Europaparlamentariker och EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev