skip to content
 
 
 

Nyheter

David Sassoli
David Sassoli

Det är med stor sorg vi meddelar att Europaparlamentets talman David Sassoli har gått bort. Våra tankar är med hans familj och alla som haft förmånen att arbeta med honom och känna honom. Europaparlamentet flaggar på halv stång för att hedra David Sassoli.

 

Nyhetsbrev

Europaparlamentet i Strasbourg
Vid en ceremoni hedrar ledamöterna denna vecka minnet av Europaparlamentets talman David Sassoli som gick bort den 11 januari.
Frankrike tar över ordförandeskapet
Nu är Europaparlamentet halvvägs in i mandatperioden. Det nya året och den andra halvleken börjar med en rivstart. På utskottsagendan finns stora frågor som vaccintillgång, politisk reklam, EU:s egna medel och migrantsituationen i Belarus.
 

Pressmeddelanden

Europaparlamentets nya talman Roberta Metsola
På tisdagen valde ledamöterna Roberta Metsola (EPP, Malta) till Europaparlamentets talman fram till 2024. Hon fick 458 röster i den första omröstningsomgången.
David Sassoli
Europaparlamentets talman David Sassoli gick bort den elfte januari. Parlamentet kommer att hedra hans minne vid en ceremoni nästa måndag i Strasbourg.

Aktiviteter

Panelsamtal om Aleksej Navalnyj, mottagare av Sacharovpriset 2021
– hur kan EU bidra till att motverka korruption och främja demokrati i Ryssland?  Välkommen till ett digitalt panelsamtal den 10 december
Panelsamtal om digitala plattformar och AI
– vad betyder det för konsumenter och företag i Sverige? Välkommen till två digitala panelsamtal med röster från politiken, näringslivet och konsumentrörelsen fredag den 19 november
Stilleståndsdagen
– Ett samtal om hur Första världskrigets fredsavtal lade grunden till hundra års fortsatta katastrofer. Välkommen att följa samtalet fysiskt eller digitalt den 11 november 2021 kl 11.00 – 12.30, Europahuset i Stockholm, Regeringsgatan 65.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev