skip to content
 
 
Stockholm
Stockholm
 

Nyheter

 

Nyhetsbrev

Pass och munskydd
Hur hänger frihandel, miljö och mänskliga rättigheter ihop? Detta reder vi ut på torsdag. I utskotten diskuteras hur vi kan återuppta resandet i sommar och  påskynda godkännandet av anpassade vacciner samt medborgarinitiativet ”End the Cage Age”. 
LUX-filmer
I veckan gästar vi Hallands län och Jönköpings län och bjuder på det lilla extra till påskprogrammet. Passa på att titta på någon av LUX-filmerna!
 © Richard Carey/AdobeStock.com
Ledamöterna fortsätter att granska godkännandeförfarandet och upphandlingarna av vaccin och samlas för en tvådagars plenarsession i Bryssel. Dagordningen bjuder bland annat på fisk, turism och rättsstatsmekanism. 
 

Pressmeddelanden

Vinnare av Europeiska medborgarpriset 2020
Yalla Trappan i Malmö vinner Europeiska medborgarpriset 2020, Europaparlamentets pris till enastående européer.

Aktiviteter

Utfrågning av EU-politiker
Den 17 mars kommer elever vid Hagagymnasiet i Norrköping att träffa EU-ministern och Europaparlamentariker, i en webbsänd frågestund.
Elever från Inger Segersteds gymnasium
Den 5 mars kommer elever vid Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborg att träffa Europaparlamentariker och EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Medverkande ledamöter i seminariet
Hur har Covid-19 påverkat jämställdheten mellan kvinnor och män? Vad kan EU göra för att öka kvinnors egenmakt och för att mildra effekterna av covid-19-krisen? Hur ser utmaningarna ut och vilka är lösningarna? Digitalt panelsamtal 8 mars.
Elever vid Fridagymnasiet
Den 10 februari kommer elever vid Fridagymnasiet i Vänersborg att utfråga EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev