skip to content
 
 
 

Nyheter

 

Nyhetsbrev

Höst utanför Europaparlamentet
Alla vägar bär till EU –  Den här veckan befinner vi oss i Slovenien, Bryssel, Strasbourg, Tyresö, Göteborg och Malmö samt förbereder oss inför Glasgow och Hässleholm. Läs mer om vad som sker var och veckans agenda. Visst har du anmält dig till kursen om EU och Sverige?
Höst utanför Europaparlamentet
Skenande energipriser - europeiska lösningar efterlyses – Stigande energipriser, trafiksäkerhet, Arktis, USA och Belarus. Det är några av punkterna på Europaparlamentets dagordning den här veckan när ledamöterna träffas på plenarsammanträde i Strasbourg.
Höst utanför Europaparlamentet
Dags att friska upp dina EU-kunskaper? Känner dig ringrostig och vill förbättra dina EU-kunskaper? Missa inte våra populära EU-utbildningar med Sieps. Vi vill även tipsa om flera intressanta ärenden på utskottsagendan.
 

Pressmeddelanden

Press på plats i Strasbourg
Vilka är höstens hetaste frågor på EU-nivå? Nu kan du söka resestipendium för att delta i en pressresa till Europaparlamentet i Strasbourg den 13-16 september för att följa den årliga debatten om tillståndet i EU.
Föreningen Navets styrelse och medarbetare. Foto: Föreningen Navet i Bergsjön
Föreningen Navet i Bergsjöns Medskapandeprojekt vinner Europeiska medborgarpriset 2021. Priset delas ut av Europaparlamentet och går till enastående européer.
Europaparlamentet i Strasbourg
Inbjudan till pressträff 5 juli: HBTQ-lagar i Ungern, rättsstatsprincipen, migration och klimat

Aktiviteter

SOTEU Tillståndet i EU
Välkomna till ett digitalt panelsamtal om höstens aktuella frågor på EU-nivå fredagen den 10 september.
Elever vid Wisbygymnasiet
Den 7 juni kommer elever vid Wisbygymnasiet att träffa EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Elever vid Sjölins gymnasium frågar ut EU-minister Hans Dahlgren
Den 2 juni kommer elever vid Sjölins gymnasium i Vasastan i Stockholm att träffa EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev