skip to content
 
 
Stockholm
Stockholm
 

Nyheter

 

Nyhetsbrev

Kvinnor i kampen mot Corona
I mars bjuder vi på flera digitala samtal, fördjupande utbildningar och kniviga frågor. Från veckans utskottsagenda vill vi flagga för debatten om flyktingströmmen till Kanarieöarna, kvinnors roll i kampen mot covid-19 och plattformsarbetares rättigheter.
Vaccin
Vad säger vaccinföretagen om att öka produktionskapaciteten av covid-19-vaccin? Utfrågning av vaccinföretagens chefer, högnivåsamtal om EU:s politiska prioriteringar samt debatt om den kritiserade abortlagen i Polen, är några av höjdpunkterna under denna utskottsvecka.
Eurobarometer
Statistik, siffror och EU-priser: Hur har pandemin påverkat stödet för EU och vilka frågor bör EU prioritera framöver? Vi tipsar även om EU-priser och blickar tillbaka på förra veckans höjdpunkter. 
 

Pressmeddelanden

Vinnare av Europeiska medborgarpriset 2020
Yalla Trappan i Malmö vinner Europeiska medborgarpriset 2020, Europaparlamentets pris till enastående européer.

Aktiviteter

Medverkande ledamöter i seminariet
Hur har Covid-19 påverkat jämställdheten mellan kvinnor och män? Vad kan EU göra för att öka kvinnors egenmakt och för att mildra effekterna av covid-19-krisen? Hur ser utmaningarna ut och vilka är lösningarna? Digitalt panelsamtal 8 mars.
Elever vid Fridagymnasiet
Den 10 februari kommer elever vid Fridagymnasiet i Vänersborg att utfråga EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Tiemo Wölken och Alex Agius Saliba
Vilka spelregler ska gälla för digitala plattformar? Kan EU-lagstiftning hindra manipulation och polarisering på sociala medier? Den 28 januari diskuterar vi en av vårens hetaste lagstiftningsfrågor i Europaparlamentet.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev