skip to content
 
 
Stockholm
Stockholm
 

Nyheter

 

Nyhetsbrev

Mobiltelefon som ringer
Morgondagen bjuder på något av en supertisdag i Europaparlamentet då utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter debatterar Frontex:s eventuella avvisningar samt (om)fördelning av asylsökande. Samma dag debatterar utskottet för miljö och folkhälsa EU-bidrag till sektorer med stora utsläpp samt tillgången till dricksvatten. Men innan vi kopplar upp oss mot den stora världen vill vi slå ett slag för den lilla världen i våra hem, nämligen rätten att koppla ner.
Klara och Christopher gör praktik på Europaparlamentet i Stockholm
En del kallar veckan ”Black Week”, andra kallar den för plenarvecka. Utöver plenardebatter om mediefrihet och konsumenträttigheter bjuder vi på flera intressanta panelsamtal. Kolla in våra erbjudanden!
Sara Skyttedal, Fredrick Federley, Jytte Guteland och Alice Bah Kuhnke
Lagstiftningsmaskineriet tuggar på och nu när vi har bockat av klimatlagen, långtidsbudgeten och skydd av rättsstatsprincipen är det dags att söka EU-gemensamma lösningar för ekonomin, asylpolitiken och terrorismbekämpning. Samtidigt följer vi SVT-serien Bryssel calling.
 

Pressmeddelanden

Europaparlamentet och rådets förhandlingar om långtidsbudgeten för 2021-2027 går trögt. Var är det egentligen skon klämmer? Välkommen till digitalt presseminarium 29 oktober.
Innifrån kammaren
Hur mycket ska kommersiella företag få dra nytta av algoritmer för att skräddarsy sin reklam online? Hur hotar anpassade sökfilter användares rätt till information? Digital pressbriefing 16 oktober
© CAP Images /European Union-EP
Svarar investeringarna i den gröna given upp mot klimatmålen? Bör koldioxidutsläppen minska med 50, 55 eller 60 % till 2030? Hur ser vi till att resten av världen också minskar sina utsläpp? Välkommen till ett digitalt seminarium den 1 oktober där ni får följa hela lagstiftningsprocessen via talare från EU-kommissionen, Europarlamentet och svenska regeringens förhandlare i ministerrådet.

Aktiviteter

Protester i Belarus
Vad kan och bör EU göra för att främja demokratin i Belarus? Och vad betyder en utmärkelse som Sacharovpriset för oppositionen i Belarus?  Välkommen till ett digitalt panelsamtal den 11 december.
Logga europaforum.
Digitalt panelsamtal från Europaforum i Hässleholm.
Logga europaforum.
Digitalt panelsamtal från Europaforum i Hässleholm.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev