skip to content
 
 
 

Aktiviteter

 .
 .
Panelsamtal om Aleksej Navalnyj, mottagare av Sacharovpriset 2021
– hur kan EU bidra till att motverka korruption och främja demokrati i Ryssland?  Välkommen till ett digitalt panelsamtal den 10 december
Panelsamtal om digitala plattformar och AI
– vad betyder det för konsumenter och företag i Sverige? Välkommen till två digitala panelsamtal med röster från politiken, näringslivet och konsumentrörelsen fredag den 19 november
Stilleståndsdagen
– Ett samtal om hur Första världskrigets fredsavtal lade grunden till hundra års fortsatta katastrofer. Välkommen att följa samtalet fysiskt eller digitalt den 11 november 2021 kl 11.00 – 12.30, Europahuset i Stockholm, Regeringsgatan 65.
banner panelsamtal 25 oktober
Välkomna till ett digitalt panelsamtal om plattformsekonomin måndagen den 25 oktober.
SOTEU Tillståndet i EU
Välkomna till ett digitalt panelsamtal om höstens aktuella frågor på EU-nivå fredagen den 10 september.
Elever vid Wisbygymnasiet
Den 7 juni kommer elever vid Wisbygymnasiet att träffa EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Elever vid Sjölins gymnasium frågar ut EU-minister Hans Dahlgren
Den 2 juni kommer elever vid Sjölins gymnasium i Vasastan i Stockholm att träffa EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Elever vid JENSEN gymnasium i Västerås
Den 26 maj kommer elever vid Jensen gymnasium i Västerås att träffa Europaparlamentariker Jörgen Warborn (M), i en webbsänd frågestund.
Elever vid Gislaveds Gymnasium frågar ut EU-politiker
Den 19 maj kommer elever vid Gislaveds Gymnasium att träffa EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Medicinsk personal granskar röntgenbilder
Kan ett ökat EU-samarbete bidra till bättre folkhälsa genom att fler sjukdomar upptäcks och behandlas? Vad innebär ett europeiskt hälsodataområde för patienter, sjukvård och forskning? Välkommen på ett digitalt panelsamtal den 21 maj. 
Ditigalt samråd om asyl- och migration
Hur ska de nya reglerna för asyl- och migrationshantering se ut? Vad innebär den för Sverige och andra medlemsländer i EU? Och hur påverkas asylsökande och andra migranter? Tomas Tobé (M) bjuder in till ett digitalt samråd måndag den 17 maj.
The fututre is in your hands
Invigning av Konferensen om Europas framtid Strasbourg, 9 maj 14.00-15:30

Europadagen 2021

28-04-2021

Europadagen 2021
På tema demokrati och framtid uppmärksammar vi i år Europadagen den 10 maj genom en spännande live-sändning av fem webbinarier.
Utfrågning av EU-politiker
Den 27 april kommer elever vid Cybergymnasiet i Malmö att träffa EU-ministern i en webbsänd frågestund.
Utfrågning av EU-politiker
Den 23 april kommer elever vid Uddevalla gymnasieskola att träffa EU-ministern och Europaparlamentariker, i en webbsänd frågestund.
Utfrågning av EU-politiker
Den 17 mars kommer elever vid Hagagymnasiet i Norrköping att träffa EU-ministern och Europaparlamentariker, i en webbsänd frågestund.
Elever från Inger Segersteds gymnasium
Den 5 mars kommer elever vid Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborg att träffa Europaparlamentariker och EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Medverkande ledamöter i seminariet
Hur har Covid-19 påverkat jämställdheten mellan kvinnor och män? Vad kan EU göra för att öka kvinnors egenmakt och för att mildra effekterna av covid-19-krisen? Hur ser utmaningarna ut och vilka är lösningarna? Digitalt panelsamtal 8 mars.
Elever vid Fridagymnasiet
Den 10 februari kommer elever vid Fridagymnasiet i Vänersborg att utfråga EU-ministern, i en webbsänd frågestund.
Banner
Hur ser vägen ut mot en koldioxidneutral ekonomi i EU? Hur kan Sverige bidra till att utveckla EU:s politik för förnybar energi? Digitalt panelsamtal den 29 januari
Tiemo Wölken och Alex Agius Saliba
Vilka spelregler ska gälla för digitala plattformar? Kan EU-lagstiftning hindra manipulation och polarisering på sociala medier? Den 28 januari diskuterar vi en av vårens hetaste lagstiftningsfrågor i Europaparlamentet.
Tiemo Wölken and Alex Agius Saliba
How should digital platforms be regulated? Can EU legislation prevent manipulation and polarisation on social media platforms?  Welcome to a discussion on one of the hottest legislative topics of this spring, on 28 January.