skip to content
 
 
 

Europaparlamentet frågar ut kommissionärskandidaterna – vad står på spel?

11-09-2019
Paneldeltagare
Paneldeltagare
 

Välkommen på panelsamtal i Europahuset i Stockholm den 23 september. Medverkar gör bland andra EU-minister Hans Dahlgren, Europaparlamentarikerna Fredrick Federley (C) och Evin Incir (S) samt Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige.

I början av oktober kommer Europaparlamentets olika utskott att fråga ut de kandidater som föreslås bli nya EU-kommissionärer. Vad kan vi vänta oss av utskottsförhören? Vilka förväntningar har regeringen och de svenska Europaparlamentarikerna på den nya EU-kommissionen? Vilka frågor vill de ha svar på av Sveriges kandidat, nuvarande arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, och hennes medkandidater från de andra EU-länderna?

Enligt planerna ska den nya kommissionen tillträda den 1 november, efter att parlamentet vid en särskild omröstning gett sitt godkännande. Utfrågningarna är ett led i den demokratiska process som inleddes med vårens EU-val och de därefter följande tillsättningarna av Europaparlamentets talman och EU-kommissionens ordförande.

Välkommen att lyssna och ställa frågor till EU-minister Hans Dahlgren, Europaparlamentarikerna Fredrick Federley (C) och Evin Incir (S) samt Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige m.fl.

 

Datum:

Måndag 23 september 2019

Tid:

Kl. 10.00-11.30 (registrering och kaffe från kl. 09.15, buffélunch efteråt)

Plats:

Europahuset, plan 2, Regeringsgatan 65, Stockholm

 

Obligatorisk anmälan här: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/panelsamtal23september

 .