skip to content
 
 
 

EU:s budget + rättsstatsprincipen = sant?

27-11-2020
 .
Logga europaforum
Logga europaforum
 

Digitalt panelsamtal från Europaforum i Hässleholm.

 .

Förhandlingarna om EU:s långtidsbudget för 2021-2027, återhämtningsfonden och rättsstatsprincipen har varit mer invecklade och infekterade än tidigare. Dragkampen har handlat om hur budgeten ska kopplas till respekten för rättsstatsprincipen och hur mycket pengar som ska gå till så kallade 15 flaggskeppsprogrammen som rör klimat, digital omställning, hälsa, ungdomar, kultur, infrastruktur, forskning och gränsförvaltning. Vi kommer även att diskutera hur pengarna i återhämtningsfonden ska fördelas och hur granskningen av utbetalda medel ska ske? Hinner allt detta komma på plats i tid?

Den 27 november kl. 14.00-14.45 diskuterar vi dessa frågor och du är varmt välkommen att följa direktsändningen här i Facebook-eventet Länk till sändningen .

Medverkande:
Jakop Dalunde (MP), Europaparlamentariker
Jessica Stegrud (SD), Europaparlamentariker
Jens Matthiessen, ekonomisk rådgivare, EU-kommissionens representation i Sverige
Anna Södersten, forskare juridik, Sieps
Jonas Eriksson, utredare nationalekonomi, Sieps

Moderator:
Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige

Det krävs ingen anmälan för att delta, men registrera dig gärna här för att få uppdateringar och en påminnelse när det är dags!

 

Samtalet är en del av Europaforum Hässleholm 2020 som arrangeras av Hässleholms kommun i samarbete med Centrum för Europaforskning, Lunds universitet, EU-kommissionen i Sverige, Europaparlamentets kontor i Sverige, Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps) och Europa Direkt Hässleholm. Hela programmet finns på Europaforum Hässleholm.