skip to content
 
 
 

Europas säkerhet i en osäker värld - vad tycker du vi ska göra?

19-11-2020
 .
Medverkande i panelen
Medverkande i panelsamtalet

Är Europas säkerhet och demokrati hotad? Är respekten för de mänskliga rättigheterna i vår omgivning på väg att nedmonteras? Är EU en ekonomisk stormakt med oproportionerligt litet utrikes- och säkerhetspolitiskt inflytande och vad ska vi i så fall göra åt det?

 .

Välkommen på ett spännande online event om ett högaktuellt ämne - EU:s utrikes- och säkerhetspolitik - som vi arrangerar för dig och andra medlemmar i Tillsammans i Europa i Sverige, Finland och Österrike. Samtalet direktsänds på Facebook fredagen den 27 november klockan 10.00-11.00. Anmäl ditt intresse direkt i evenemanget på Facebook för att få en påminnelse om sändningen: https://fb.me/e/8kCePECCl

Med på eventet är ledamöter från tre olika länder och tre olika partigrupper i Europaparlamentet: Arba Kokalari (EPP) från Sverige, Andreas Schieder (S&D) från Österrike och Alviina Alametsä (De Gröna/EFA) från Finland. Tillsammans kommer vi att diskutera allt ifrån EU:s svar på övergreppen i Belarus till Europas roll i morgondagens geopolitiska landskap. Moderator är vår kollega Tuure-Eerik Niemi på Europaparlamentets kontor i Helsingfors och samtalet hålls på engelska.

Vi vill också passa på att flagga för att detta är det första av tre digitala event som vi arrangerar med anledning av att det i år är 25 år sedan Sverige, Finland och Österrike blev medlemmar i EU. De två kommande eventen kommer att fokusera på den nya klimatlagen (4 december) och EU:s långtidsbudget (11 december). Boka in datumen i kalendern och håll utskick efter inbjudan i din inkorg.
 
Vi ser fram emot samtalen och hoppas att vi ses online!